I det här inlägget gör jag reklam för egen verksamhet.

Jag bloggar mycket nu – och det är inte alls konstigt. I senaste Hälsa skriver jag en text om Brevterapi, där jag intervjuar Karin. Karin är brevterapeut och när jag mötte henne fick jag gåshud. För jag har alltid skrivit, men det är när jag träffar Karin som jag förstår: jag har sysslat med terapi länge. Sedan den första dagboken. Den finns att köpa tidningen, och en del bibliotek prenumererar också på Hälsa, där du kan läsa på plats (så är det hos mig i alla fall). Vill du läsa mer om vad jag arbetar med, kika in här.

Känslor – livsfarligt eller förlösande?

Känslor kan vara livsfarliga. Människor som ställer frågor om känslor är också livsfarliga ibland. Att prata känslor kan vara förlamande.

Men att vara i kontakt med sina känslor är som att vinna på lotto. Även de svåra känslorna. Det tog tre år för mig att förstå det här. Då var jag 34 år gammal. Nästa år fyller jag 45 år. Men åldern är faktiskt HELT oviktig i sammanhanget. För jag känner mig som 28 år (och du kommer alltid vara yngre än mig). Jag slutade fylla år vid 28. Då hade jag en lycklig period.

Men det där med ”förlösande” – ge mig lite hopp här Emilia!

Faktum är att jag inte vill känna för mycket. För då kommer tårarna. Och de behöver jag spara på lite nu. Men okej. Det är förlösande att gråta. I lagom mängder. Som du kanske minns så gråter jag ensam, så här på bloggen är jag lite mer städad. Samlad. Jag vill ju skriva så att du kan läsa. Men om du vill får du läsa mellan raderna. Det bjuder jag på.

En tipslista på grejer som kan ge dig lite glädje

Jo. Du vet ”skratta”? Det, om något, är förlösande: för jag har skrattat den senaste veckan, och kompisar har skrattat med mig. Alltså. Jag har humor, men jag visste inte att jag var så rolig?

Saker som får mig att skratta:

  1. Alla vänner som börjar på M – ni vet vilka ni är!

  2. Min mamma. Alla dagar i veckan. Senast idag.

  3. Min pappa: du är bäst! Lugn och stabil och min trygghet.

  4. Min man – fast jag tänker att du undrar vad jag håller på med ibland? Det finns OTALIGA gånger då du oroat dig för mig (när jag åker vilse i lokaltrafiken och kommer hem kl 01.00 en fredagskväll utan att ha laddat mobilen).

  5. Familjeprogram på SVT. Damn!

Berätta nu – om du vill: vad är förlösande för dig?

titta ut över en grå dimma - konsten att vara nöjd

Det finns så mycket jag vill berätta för dig. Som att jag skriver på en ny bok som förhoppningsvis kommer våren 2025. Jag vill också skriva en bok om helt andra saker. Men det är för tidigt. Sorgen är förlösande tuff. Men jag vill verkligen. För jag litar på dig. Tack för att du läser.