VAL. Tystnaden har varit välbehövlig för ett sinne som har behövt återhämtning, nya insikter och även om jag har saknat bloggandet var det här ett medvetet val. Tiden som jag har fått har använts till flera saker: vila, offline-mode, promenader, glo på serier, jobb, sova och tid att bara vara.

När du till fullo inser att tiden är begränsad, och orken likaså, är också insikten att vi behöver välja lika viktig. Även om det låter trist att välja bort så är det en sanning som jag lever efter. Att välja bort saker som är roliga innebär ju samtidigt tid för något annat.

Val – hur kan man tänka?

Vad är viktigt i ditt liv – vad vill du göra mer av?
Vad gör du i livet som egentligen skulle kunna väljas bort?
Lägg om, ta bort, lägg till – låt ekvationen gå ihop!

Hur jag ser på tid och aktiviteter är ett resultat av mina tidigare erfarenheter. Jag är dessutom, tyvärr, genomduktig på stressa. Det är som att tröskeln är lite väl låg ibland. Negativ stress bryter ned, leder till sjukdom och är ett inslag som jag helst är utan.

Har du gjort några medvetna val? Tagit bort något? Berätta gärna!