Jag har tidigare snackat gott om den här tjejen, som skriver bloggen Hur bra som helst. Hennes recept tar hänsyn till oss som vill undvika gluten, mjölkprodukter samt socker. Och nu har jag testat ett första recept – på pizza! Hennes grundrecept hittar du här. Jag blandade lite olika glutenfria mjölsorter och körde vanlig mjölk, även om det lät spännande med alternativ! Häng med och testa.
Pizzadeg
1 dl skalade sesamfrön
0,5 dl quinoamjöl
1 dl mandelmjöl
Några matskedar bovetemjöl
1 msk psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mjölk
Ställ ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I med de tre äggen, och mjölken. Vispa och låt “dra” i ca fem minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bre ut smeten/degen med en slickepott. Grädda i mitten av ugnen i tio minuter. Under tiden kan du förbereda tomatsåsen, och toppingen:
Tomatsås
2 dl krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk chilikrydda
2 msk tomatpuré
0,5 msk socker
Örtkryddor: oregano och franska örter
Salt & peppar
Mixa ihop de krossade tomaterna, vitlöken, chilikryddan och tomatpurén med en stavmixer. Lägg röran i en kastrull och värm på. I med sockret och örtkryddorna, smaka av med salt och peppar.
Topping
10 urkärnade gröna oliver, halverade
1 röd paprika, skuren i mindre bitar
3 skivor kokt skinka
4 champinjoner, skalade och skivade
2 dl riven gul ost
1/2 gul lök i skivor
Serveras med
Ruccola
Bre över tomatsåsen på den förgräddade pizzadegen. På med toppingen, sist den rivna osten! Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Innan servering: garnera med ruccola!
Hoppas att det smakar!
1 Comment
Men vad fantastiskt fin den ser ut Emilia! Så glad att du testade, hoppas att det smakade bra och att du hittat ett bra alternativ till glutenfri pizza. Ha en fin start på veckan!