KREATIVITET. Ofta ser dagarna ganska likadana ut. Man gör sitt jobb, i mitt fall handlar det om att skapa artikelidéer, skriva artiklar och hålla kontakt med redaktörer och andra kunder. Ett ganska kreativt jobb om jag får säga det själv. Men ibland är det bra att göra något helt annat.

Utmaningen kan vara att göra något som du aldrig gjort förut, där dina kunskaper är begränsade. Jag testade igår: har haft ett stort tygstycke som jag velat hänga på väggen. Till det har det monterats en stång, där utmaningen var att borra i vägg. Så igår tog jag mig an tygstycket: och det gick vägen: det handlade om att mäta, klippa till, stryka, nåla och sy på maskin. Fokuserad till tusen. Och nu hänger den på väggen och jag är stolt som en tupp!

Sen tror jag det smittar av sig. Till andra områden i livet. Att vara kreativ är lite som ringar på vattnet.

På bilden ser ni bland en av de 50 origamifåglar som jag vek innan sommaren för en minnesvärd dag. Att lära sig att vika en sådan fågel var en upplevelse i sig, i kreativitetens tecken!