RECEPT. Överbliven julskinka låg där i kylen, det var nu eller aldrig. Så jag slängde ihop en paj som blev dundergod. Med glutenfri botten. Här kommer receptet!

Ingredienser

Pajdeg:

1 dl bovete, 1 dl mjölmix glutenfri, 1 dl mandelmjöl

100 gram smör, kylskåpskallt

0,5 dl rapsolja

ca 0,5 dl kallt vatten

Kör allt i en matberedare – beroende på smidigheten anpassar du vattenmängden. Tryck ut degen i en ugnsfast form. Ställ in i kylen i ca 20 minuter. Förgrädda i ugn 15 minuter på 180 grader.

Pajinnehåll:

Julskinka, skuren i mindre bitar

Coctailtomater,  10 stycken halverade

Riven ost: cheddar och prästost. Sammanlagd mängd: 2 dl.

0,5 fetaost, skuren i tärningar

Fördela jämnt över det förgräddade pajskalet.

Äggstanning:

3 ägg

2 dl mjölk

1 dl turkisk yoghurt

salt, peppar och timjan

Vispa om, och häll över pajen.

Grädda på 180 grader i ca 25 minuter.

Servera med en god sallad – hoppas att det smakar! Receptet på pajen blev en succé här hemma, så jag kör det en gång till senare idag.

bovetemjöl

Glutenfri pajdegDeg i pajform

Riven ost

Ost-och skinkpaj

Ost-och skinkpaj