#BILLIGAJUNI. Nej, jag sätter inte hashtaggar på allt som livet innehåller. Men nu snackas det faktiskt om #billigajuni hemma hos oss för fullt. En hashtag för vår familj helt enkelt. Jag är nog en “spara” i grund och botten och efter att helt ha tappat kontrollen över innehåll i kyl och frys inleds nu #billigajuni.

Enkelt beskrivet: ät ur det du har – gör mat av det som finns, handla endast det som behövs.

Uppgiften började med städning av kylskåp. Mannen sov (han tar nätterna, alla nätterna, sedan lilleman föddes – fatta!). Så där har jag en bebis i vagnen, lite osäker på hur länge han ska sova, så med lite lätt stressad hand tar jag mig an kylskåpet. Jag safe:ar: tar en hylla i taget, ifall han skulle vakna. Och vet ni vad: jag hann hela det förbaskade kylskåpet. Jag var helt slut (hur jag kan vara slut trots att jag sover på nätterna? Ja du, man kan vara rätt slut ändå!)

Känslan av att ha ett nystädat kylskåp är min typ av höjdare. Jag öppnar det numera flera gånger om dagen. Bara för att njuta.

Medan jag städade kom jag på allt som vi kan laga under #billigajuni. Här är några rätter och ingredienser som är värda att göra något med i vår kyl. Det som är med versaler är antingen “kritiskt läge” eller så har vi väldigt mycket av det (typ oliver i massor. Min kompis Sven köpte grossiststora burkar med svarta oliver till oss).

Sill potatis
Fiskgratäng
Blomkål halloumi ärtor
Kycklingwrap med mango chutney
Lasagne med OLIVER
Lax med citronsås
Glutenfritt bröd med filadelfia
Överbliven ost
Mögelost
Ugnsgrönsaker
Ägg med SVAMP
Rödbetsdricka!

Hur som helst – det ska bli spännande att se hur det är blir. Jag hoppas att vi kanske använder 75% av det budgeterade beloppet för mat. På fotot ser du kyckling som jag brynt med lite grekisk kryddmix och sen in i ugnen. Sås gjord på creme fraiche, avokado, parmesan, salt & peppar. Till det pasta. Vi hade allt hemma!

Sen en sak till – läste ett inlägg som faktiskt kan vara värt att kika på – det här med hur vi tankar våra kroppar….

Har du något projekt hemma som tar upp din tid?