Vardagen är väldigt mycket på plats just nu – och kanske behöver du, precis som jag, hitta en längtan i vardagen. Längtan att fortfarande älska sin vardag. Jag har länge funderat på varför jag är rätt nöjd med mitt livsinnehåll, och hur det kommer sig att jag väljer min enkla(re) livsstil. Och jag har funnit några svar, och delar med mig av dem här. Man behöver tänka till, och känna efter, för att hitta sitt varför.

Vardagen blir lite roligare om du hittar ett varför. Något som driver dig framåt – och det behöver inte alls handla om det yrkesmässiga, jobbet eller karriären. Det kan vara utanför de ramarna. Jag har tidigare skrivit om det- att jag tycker livet är en enhet (det vill säga: att vi inte ska skilja på fritid och arbete, när vi är egenföretagare, eller kanske även som anställd), och vi behöver kunna simma mellan de olika öarna.

“Jag läste något skitbra på LinkedIn. Jag vet inte vem det var, men en person beskrev hur viktigt det är för hen att ha en integrerad syn på arbete. Att det är en del av livet att jobba. Och sen gör vi andra saker också. Men att det är det som är helheten. Och det vill jag landa i lite grann. Inte jobbet och livet. Utan bara Livet. – ur inlägget Min jobbhöst 2017.”

Jag försöker hitta mitt varför – på flera områden.

Hemma-varför. Efter en tid av rätt mycket “existera” hoppas vi nu kunna göra en insats här hemma – och det är skoj! Jag har läst boken lean@home – där det finns ett resonemang kring att se de olika behoven i hemmet som flöden. Jag trodde i min enfald att jag kunde börja med en massa flöden, men nja, det var inte riktigt så enkelt. Så: det första flödet som vi tagit oss an är inget mindre än vårt matflöde.

Det innebär att:

1. Vi skriver ihop en 6 veckors meny med tillhörande inköpslista. Sen kör vi på den, och börjar om från början efter 6 veckor. Allt skrivs ihop digitalt. Just nu har vi två veckor “klara”, men jag satsar på att få till två veckor till.

2. Storhandlar en gång i veckan, enligt inköpslistan.

3. Försöker tömma våra skafferier och få ordning på dem – det vill säga: äta upp sådant som vi har hemma (som vi knappt har koll på, ska nämnas).

4. Hålla ordning i kyl och frys. Anpassa menyn utefter vilka saker som behöver ätas upp (ofta gör vi pizza eller lasagne på rester istället för att laga “ny” mat).

5. Vi ska inte slänga någon mat.

Så – att bara sätta matdelen är en stor stressreducerare. Jag gillar att livet blir “på plats” och att vi slipper släcka bränder. För en småbarnsfamilj är det livskvalitet! Så enkelt liv, blir bra liv!

Utmaningen? Att jag är minimalist. Och vi behöver hitta en gemensam plattform för det som kallas “vårt hem”.

hitta sitt varför

Huvud-varför. Jag går fortfarande in för att satsa på motion för hjärnans skull – så har det varit de senaste 2-3 åren. När vintern kommer blir jag alltid lite extra sugen på vinterlöpning (gärna i mörkret!). Men jag behöver öka på pulsen i någon form, varje dag. Och det behöver både planeras in, och också att jag väljer “typen” av pulshöjning. Sen har jag köpt till mig en månad på yogobe (189 kr) och där lägger jag mitt fokus på meditation och yoga som är bra för huvudet. Det här med motionen och yogan, det är ju lätt att välja bort det till förmån för andra aktiviteter. Det som jag har satt rätt bra är att jag bryter stillasittandet varje dag – det har blivit min grej – en medvetenhet som går direkt över till “action”.

Jag längtar efter hög puls aktiviteter. Återkommer kring när, var och hur.

Företags-varför. Jag listade några mål för januari månad – och nu är det 10 dagar kvar. Det innebär att jag verkligen ska läsa den där listan en gång till – och planera in det som är kvar. Det blev en ketchup-effekt denna månad och jag har belagt mina timmar – superkul! Jag jobbar bland annat med mässorna Explore och Foto (Stockholmsmässan, där jag har jobbar mycket med Allt för hälsan), samt ett till nytt uppdrag inom sociala medier. Utöver det har det beställts tre artiklar i olika storlek, samt att jag har fått mycket uppmärksamhet i och med min närvaro på Nyhetsmorgon – imorgon är jag åter inbokad på intervju på radio p5 Stockholm – ni kanske minns att jag var med för något år sen?

Jag kommer satsa på en del marknadsföring i år. Det betyder mindre pengar in. Men vad gör det, när man redan lever shoppingfritt?

Jag har några till varför – som bygger på hur jag vill känna och vad jag vill ha i livet. Vad gör ni därute – har ni hittat era varför?

Bilderna från inlägget är från min promenad med lilleman häromdagen. Jag gjorde mig själv uppmärksam på min busyness i huvudet och valde att höra knarret under skorna, och fåglarnas kvitter i ett vackert vinterland. Apropå att hitta ett meningsfullt varför, med enkla medel.

hitta sitt varför