Nu lurar hösten runt knuten – det är verkligen så. Men det är svårt att både vara nybliven mamma och samtidigt känna den där känslan av nystart. För det tycker jag hösten är – nystart där du får möjlighet att reflektera, samla tankarna, hitta nya ingångar. Hos mig står tiden ibland still, ibland springer den i hejdundrande fart. Föredrar att tiden går att fånga. Jag tar tag i stunden så ofta som jag kan. För att skapa minnen – av lilleman, av vårt liv, av den tid som är mig given. Så fort det finns en antydan av slentrian vill jag starta om på nytt. Ni som har följt mig kanske minns mina nystarter? Här är några av de inlägg som jag skrivit på temat:

Detox i annorlunda förpackning
Tips på Schyssta Nyårslöften 2015
Nystart 2015 – något för alla?

Så jag funderar. Vad ska min höst innehålla – vad vill jag addera? Subtrahera? Nytt? Gammalt?

Önskelistan är som följer

Familj: vara vara vara – bara vara. Alltså så här: när jag är med mina grabbar vill jag att det ska vara med närvaro. Inte med ena handen på datorn och andra runt den härligaste av nackar. Nej. Jag ska vara här när jag är här, och där när jag är där. Obs! Gäller även huvudet (note to self).

EnEmilia med familj i trädgård nystart

Träning: massor av den. Jag blev hooked efter gymbesöket häromdagen. Nu vill jag träna styrka för hela slanten. Och upp med pulsen för sjuttsingen. Låt mitt hjärta pumpa av all kraft!

Jobb: som vanligt: lagom – men med roliga uppdrag. Kommer igång efter lång tid av konvalescens och mammatillblivelse och jag ser fram emot det. De flesta uppdragen som jag kommer utföra har inslag av hälsa, men jag ser också fram emot andra typer av text- och mediauppdrag.

Mat: jag vill testa lite nytt, men även gamla favoriter får plats i vårt kök. Nystart i köket är aldrig fel! Sen har ju lilleman börjat äta vanlig mat, så det blir säkert en del fokus på det också. Nu senast frikadeller. Lite stolt över min barnmatsproduktion. Sen har jag en dröm om att producera mat till frysen på löpande band, vi får se hur det blir med det.

Övrigt: Läsa böcker, vila, meditera, kyrkobesök, träffa våra vänner, bio, fota och hela den biten. Men framför allt:

N Ä R V A R O. Något att bita i helt enkelt!

 

Har du någon önskelista som kan fungera som nystartsdynamit?