Leva enkelt? Minimalism? Nej, jag snackar inte om inredning (helt fel blogg för det ändamålet). Ni vet när man zappar runt – och inte riktigt hittar något och glo på. Och sen slår på Kunskapskanalen, för de har ju en hel del bra ibland.

I eftermiddags var det en sådan session här hemma – trött och rastlös tills jag hittade ett program om minimalism – Mindre ger mer (UR Samtiden). Jag hade gärna länkat, men de har inte kvar programmet – ska däremot ge er andra värdefulla insikter – och länkar. Hursomhelst: det var en amerikan, Joshua Becker, som pratade lite lättsamt om fördelarna med att leva mer, och konsumera mindre. Han är tydligen en guru på området – och jag älskar ju den här typen av resonemang. Så jag satt där med lätt öppen mun och bara insöp allt det där som jag faktiskt själv står för. Jag tror jättemycket på att faktiskt leva livet utan konsumtion som primär källa till kickar (se tips på länk nedan!). Det finns så mycket meningsfullt att uppleva, där pengar inte behöver vara ett medel för att nå målen.

Givetvis kollade jag upp Joshuas blogg – Becoming a minimalist, som är viral på många sätt – följs av många, vilket också bevisar att vi är intresserade av ett alternativt liv, mycket mer nu än förr. Och effekterna av att äga mindre är lockande: mer tid, mer frihet, klarare huvud – listan kan fyllas på. Så klart att jag blir ännu mer taggad på att rensa i röran och leva med mindre saker omkring mig. Saker som jag ändå inte använder. Leva enkelt blir att leva mer?

Joshua är också med i dokumentären The Minimalists, som man kan se på Netflix. Här har jag skrivit om den: Leva som minimalist? Dagen då jag verkligen fick nog.

Jag tror att min väg skulle kunna se ut så här.

Rensa ut allt onödigt. Till min hjälp läser jag den här japanska boken – jag läser den på polska. Konsten att städa av Marie Kondo.

leva enkelt bokomslag konsten att städa

Inte köpa på mig nya saker – alls. Jag har verkligen allt jag behöver, och tyvärr mer därtill. Pengar kan användas till upplevelser istället. Som en resa. Ett efterlängtat restaurangbesök. En prenumeration på en träningstjänst. Eller så.

Jag tror minimalism i huvudet är ett utmärkt koncept. Medlet för det blir fortsatt meditation. Och långa promenader. I programmet som jag skrev om ovan snuddades det också vid talet. Att tala när du har något att säga som är bättre än tystnaden. Annars…

Jag tror det finns en poäng att vara minimal på nätet också – pick your skärmtid om ni förstår vad jag menar. Och orka umgås med sina egna tankar. Det tror jag är viktigt.

Fundera på V A D som verkligen ska fylla mitt liv. Både i generella och specifika ordalag. Familjen är viktig, där fundamentet jag vill lägga stavas trygghet. Träningen är en prioritet av en enda enkel anledning: den får mig att må bra. Jobbet är viktigt, för jag gillar det jag gör, och det gör också att vi har taket där det ska vara och maten landar i magen.

Tycker du om inlägget? Följ mig gärna på bloglovin! Där får du också tips på andra inlägg kring att leva enkelt, hållbart och med fokus på att må bra!

Leva enkelt – mer läsning

Om du tycker det här resonemangen känns spännande – läs gärna om mitt shoppingfria år 2016.

Eller kanske Inbox zero – bli en stjärna på ditt jobb! Handlar om att förenkla tillvaron på jobbet.

Kan också rekommendera Att städa. En självstudie med goda resultat. Apropå boken ovan – för jag har testat det!

Sen förstås – följ gärna No Sidebar på Facebook – älskar citaten som de delar!

Vad tänker du om minimalism och att leva enkelt? Eller leva enklare åtminstone?

Följ mig gärna på bloglovin!