Jag blev handlöst förälskad för några dagar sen. Ramlade in i relationen och landade sedan hemma, trött och nöjd. Min nya partner, gymmet, har fått mycket tid den senaste veckan. Jag vill lyfta tungt, jag vill känna att jag kan. Jag behöver det och är glad åt det kitt som håller oss samman – min motivation. Stödet hemifrån är galet bra – både storeman och lilleman hejar på mig.

Vad gör jag där då? Jag har gått på känsla, som en riktig förälskelse kan te sig – men jag har antecknat, noterat och funderat. Sökt inspiration på både youtubekanaler, bloggar och facebook-sidor. Behöver jag en PT? Kanske. Eller så förkovrar jag mig själv. Just nu handlar det om grunden – att stärka den här mammakroppen lite till. Ge den chansen att odla styrka – både mentalt och kroppsligt. Och det ger mig så mycket – det är de tankarna som gör att jag längtar till nästa gång.

Emilia tränar med stång - inlägg om gym och motivationMotivation är det som gör träningen hållbar – men vad motiverar då’rå? Det finns flera bitar*. En är känslan (då var vi där igen) – att känna sig stark är lika viktigt som att vara det. Sen har vi utvecklingen – det finns en riktning i att styrketräna (därför är jag en flitig antecknare). Hälsan – allmäntillståndet förbättras. En sista pusselbit som jag tycker är viktig: för mig finns det en direkt koppling till företagande och kreativitet som mynnar från träningen. Det gör att jag snart kommer kunna komma igång med jobbet igen.

Och för dig som undrar över vilka övningar jag gör rabblar jag nu dem i snabb takt: marklyft, fria vikter till alla möjliga övningar, bänkpress, kettlebell för både styrka och kondition, rep för att träna triceps. Jag testar allt just nu. Och alltid ett kortare intervallpass i form av rodd eller löpning på bandet. Alltid. Det är min startmotor!

*vilken är din motivation till träning/styrketräning?