Enkelt liv. Tre månader utan shopping. Ja ni förstår ju själva att jag har förändrats på djupet, eller hur? Nja, vissa skillnader har jag märkt. Som att jag inte har shoppingsug. Frågan jag ställer mig är om jag haft det förr, kanske lite grann. Så utmaningen är inte så svår för just mig. Vill du veta hur länge jag kör shoppingfritt – då tycker jag du ska läsa det här inlägget.

Enkelt liv med shoppingfritt

Nummer 1.  Mer plats för annat. Jag läser, vilket är på min bucket list. Jag har läst Yes, om den kan du läsa här. Jag läser en bok om självmedkänsla, den är ok men det går trögt så jag varvar den med Nextopia. Intressant bok, kanske just för att jag inte konsumerar.

Nummer 2. Att jag tränar med en frenesi jag inte känner igen (ta meningen med en nypa salt eller två). Jag är helt enkelt motiverad. Skala av: mer motivation till annat.

enkelt liv - bild på sushi
Bild från sambasushis webb. Bästa sushin i Stockholm.

Nummer 3. Att jag äter ute med gott samvete. Lägger gärna en peng på att äta gott. Gärna på samba sushi. Eller Minh mat. Eller Reneé Voltaire på Åhléns. Det gjorde jag igår, en glasnudelsallad med räkor och massa fina grönsaker. Med en dressing från himmelriket!

Nummer 4. Nya intressen? Kanske. Jag sneglar åt några håll och kanter. Funderar på om jag vill lära mig något nytt. Kanske därför jag skrev inlägget Följa sina drömmar.

enkelt liv - äga mindre kläderNummer 5. Tankar som vad behöver jag egentligen? Skulle denna utmaning kunna hålla i sig längre än i ursprungsplanen. Kläder har jag så det räcker och blir över. Jag skulle hellre hyra, istället för att äga. Jag läste en gång om ett bibliotek med kläder. Jag kollade upp och fann detta: Lånegarderoben. Ett annat är Klädbiblioteket i Umeå. Julia Skott skrev ett intressant inlägg där hon funderar kring minimalism, vilka förutsättningarna är, och varför inte alla kan leva på ett enklare vis. Läs!

Jo. Jag upplever att livet är enkelt utan shopping. Kanske att konsumtionen riktar om sig till något annat, som inte innefattar prylar. Jag är till exempel grymt sugen på att vandra på något nytt ställe. Eller åka till ett tyst ställe. Sen tror jag att min fetisch för hudvård kommer leva kvar, helt klart. Och mat, det spenderar jag som sagt gärna mycket pengar på.

Läsa mer

Vila från shopping & mina 10 regler
Att leva enkelt – om minimalism

Tack stocksnap.io för bilder