Varva ner kan handla om att lära känna dina gränser. Jättebra förstås, men räkna inte med att gränserna är konstanta. Jag tror det förvirrar oss. Jag fixade det ju förra veckan, men inte nu? Som det ser ut för mig just nu är nedvarvning och att ta några steg bakåt det som ligger på agendan närmsta två veckorna.

Jag inför därför ett mjukt stopp. Jag bromsar försiktigt, krypkör en stund med kopplingen och gasen för att sedan parkera på en säker plats.

Så gör jag ett mjukt stopp för att varva ner

varva ner - bild på gosedjur som hänger > Sova. Det blir i mitt fall att lägga sig när Lilleman gör det, eller åtminstone så nära i tid som möjligt. Sömn är min bästa medicin. Läs gärna Bota sömnproblem? Viloserien #1.

> Meditera. Passar bra då jag just nu skriver ett jobb som handlar om meditation. Jag har inte varit lika flitig som vanligt med meditationen, så det är dags att ta upp det igen. Viktigt, på alla vis.

> Rörelse. Min kropp är lite öm just nu. Den behöver sträckas ut. Basta. Tas om hand. Lusten till träning har varit minimal i veckan och därav mindre av den varan. Däremot får vardagsmotionen ta plats i vanlig ordning. Vill du läsa mer om vardagsmotion föreslår jag inlägget Vardagsmotion börjar i tanken – så gör du!

varva ner

> Planera & Eliminera. Jag behöver göra minsta möjliga ansträngning just nu. Det betyder att jag backar på den sociala fronten. Bokar inte in något framöver, och bokar av ifall det behövs. Skapa space på alla vis.

> Sätta gränser, inför sig själv och andra. Det har bland annat PT-fia skrivit om, läs!

Jag har ju skrivit en hel viloserie, här hittar du alla inläggen.

 

Hur känner du av när du behöver bromsa och varva ner? Hur är känslan, vad brukar du tänka? Brukar du göra något åt det?

Cred till stocksnap.io