Må bra tips. Jag hittade ett klockrent inlägg på Instagram. Det här med att planera sitt matintag och inköpslistor – men inte närsomhelst. Att göra det vid tillfällen när man mår bra och har energi. Inte när orken är noll och huvudet viskar “utmattning”. Just nu är mitt mode: trött men rastlös. Ingen bra kombo, för då rycker det i “göra”-genen och jag får ingenting gjort fast jag har ambitionen. När man mår bra kan man också bädda för att må bra länge. Som att äta schyst. Som att träna för hjärnans skull (#brain2016 är min hashtag på Instagram) och sova. Jag har sovit dåligt de senaste nätterna. Varit orolig och på det: lagt mig sent. Surfat otåligt, tänkt otåliga tankar, varit otålig rakt igenom. Då är det bra med Instagraminlägg som påminner en om att livet är inte statiskt.

 

må bra tips här från Lyssnar inåts Instagram - om planering
Ett suveränt tips tycker jag!

Så jag tänker att en lista är på sin plats.

Må bra tips – 5 saker man kan göra medan man mår bra!

 • Snor direkt från kontot Lyssnar inåt: planera för sämre dagar. Hur kan du underlätta för dig själv när det skiter sig? Planera matlistor: ja. Men planera även annat. Guld!
 • Boosta måbrakontot lite extra med att minnas goda stunder och förstärka dem. Som vårt besök på Lilla Ego igår. Årets mathändelse hitintills. Även om Noodle House också är grymt bra.

  Lilla Ego Röding må bra tips
  Jag beställde Röding – med fantastiska grönsaker, lite syrat, lite mousse, lite olika texturer med ett galet gott resultat!
 • Dela med dig av din måbrakänsla till andra: skicka ett sms, ring en nära vän, skriv ett brev. Pay it forward.
 • Fundera på vad du vill. Med livet. Med närmsta dagarna. När du mår bra kanske dessa tankar är lättast att umgås med, dra nytta av det!
 • Påminn dig själv vad du mår bra av. På riktigt.
  må bra tips - bild på enemilia och natur
  Ibland mår jag som till vänster. Då vet jag att det är det till höger jag behöver.

  Vad behöver du för att må bra? Några tips?