Jag gillar hälsa. Jag gillar att må bra. Det intresserar mig: vad kan jag göra för mig själv? Jag har bantat (ha!) bort alla extremvarianter och försöker vara schyst i termer av vad jag tränar och äter. En minst lika viktig del är huvudet. Och jag kommer på mig själv. Det står inte alltid hundra till skulle jag säga. Det är inte helt lätt att veta vad som försiggår på hjärnkontoret, men jag vet ju också att det är en av anledningarna till att jag varit sjuk. Sjukare. Sjukast?

Att vara stressad är inte ovanligt för mig. Det är som att jag har en extra stark motor som gör att det går fort i huvudet och jag ser faran långt innan den ens är verklig. Ibland går jag omkring med känslan av att inte räcka till, att vilja mer osv. Någon som känner igen sig?

Jag tycker att jag räcker till. Min åsikt är att vilan är viktigare än aktivitet. Jag är fanatisk på den punkten. Det är ju lite därför jag skriver den här bloggen, right? Men på andra sidan myntet finns ju allt det andra, det som jag också vill, kan och behöver göra. Så det är en kamp, mellan vila och aktivitet.

Det jag vill säga är: att vi kan vara hur jäkla hälsosamma som helst, men är inte tanken och huvudet med på det, då tror jag vi är närmare ohälsa än hälsa. Så det jobbar jag med just nu. Det som krävs är färre intryck och fler eftertankar. Utrymme till att tänka. Utrymme till att prioritera. Och fundera kring vilka tankar jag vill fylla huvudet med. Vad är viktigast?

_mg_6610 _mg_6546

 

Vad är viktigast för dig?

Foto: C. Lind