För ungefär en månad sen kom jag på att jag vill göra något för mig och min man. Vi spenderar mycket tid ihop, ja, men det handlar då mest om logistik och vardag. Vem som gör vad, när och hur. Vi upptäckte under den digitalfria helgen att vi tappat bort samtalet. Så jag slog slag i saken då jag hade en SPA Sweden att utnyttja. Valet av SPA hamnade på Nynäs havsbad och mormor bokades in som barnvakt.

Vi tog bilen och C hade ingen aning om var vi skulle. Han skämtade om att jag förmodligen skulle doppa honom i en isvak (har han så höga tankar om mig?). Väl framme förstod han vad som var i görningen och det uppskattades. Vi började med lunch på Strandhotellet, en vacker matsal med stora fönster och utsikt mot SPA:t. Vi beställde förrätt och varmrätt.

Restaurangen på Strandhotellet.

Förrätten var det som föll oss mest i smaken. En tallrik med både grönt, lax med hovmästarsås. Jag gillade blomkålen, champinjonerna, hummusen. Det var jultouch men inte för mycket, vilket jag uppskattade. Det fanns en champinjonsoppa som också ingick i förrätten. Den var också god, visste inte att champinjonsoppa kan smaka så mycket!

nynäs havsbad strandhotellet maten

 

Varmrätten var god, men kanske något för råa grönsaker i. Det var räkor, lax, torsk i en gryta med aioli. Gott, absolut, men förrätten var bättre.

nynäs havsbad strandhotellet. Maten

 

Matsalen var härlig så här års.

nynäs havsbad strandhotellet maten

Dag-SPA på Nynäs Havsbad

SPA:t hade en mysig känsla, och det var inte jättestort vilket vi uppskattade. Vi har varit på Yasuragi tidigare, och det var fint på sitt sätt, men nu längtade vi efter ett mindre ställe. Det fick vi! Vi betalade 2 för 1, och tillsammans med maten gick det på under tusenlappen.

Här bubblade vi först, ensamma i den skönaste poolen jag besökt på länge.

nynäs havsbad strandhotellet. enemilia pool

Ute var det kallt, men desto skönare att bli uppvärmd i utomhuspoolen.

EnEmilia nynäs havsbad strandhotellet

Vi valde att besöka den lågtempererade bastun, med utsikt mot havet. Vi såg några som badade, det såg skönt ut men så vågade var vi inte.

nynäs havsbad strandhotellet. EnEmilia på lågtemp bastu

En trappa upp fanns en relaxavdelning som vi uppskattade – men var var vattnet och frukten som vi blivit lovade? Vi missade den biten, men njöt av den lugna musiken och att få vara ensamma. Sammanlagt var vi 6 personer i SPA:t och vi passade på att nyttja de delar som var tomma vid tillfället.

Du kanske vill veta mer om utflyktsmål i södra Stockholm? Läs gärna Strandvägen i Nynäshamn – utflyktstips!

nynäs havsbad strandhotellet. C på relax

Att ge varandra tid är viktigt. Att lära sig prata igen efter småbarnsår med vardag i fokus kräver engagemang. Vi ger det tid och rum. Jag tycker mycket om att vara ensam och för mig är det inte alltid det enklaste att hitta ork till relationer. Men det är viktigt.

Foto: Christofer Lind & Emilia Arvidsson

Jag fick smak för SPA – har du något i närheten av Stockholm som du kan rekommendera?