Den senaste tiden har det kommit nya gäster till enemilia.se – varmt välkomna! Det gör att om-sidan gärna besöks, men jag tänker att det finns mer att berätta. Här kommer några “behind-the-scenes”. Och undrar du något – ställ en fråga i kommentarerna!

Jag gillar att vara ensam. Men är väldigt social.

Går det här att kombinera? Jag tror det. Jag är en ensamvarg – jag lärde mig tidigt att klara mig ensam, och det har också gjort att jag trivs i mitt eget sällskap. Att vara ensam hemma är bland det bästa jag vet, samtidigt som min familj är det absolut viktigaste för mig. Och när det kommer till sociala aktiviteter är jag nog en av dem som hörs mest. Jag bekräftar gärna andra människor och är genuint nyfiken av mig. Men på andra sidan myntet drar jag mig gärna undan, med en bok eller en skrivbok och penna. Och det jag uppskattar är när människor ser det – att jag är både och. Som när jag var i Särna och hälsade på Katta – bucketlife, och fick äran och bo ensam i deras lilla hus på gården. Och några månader senare var jag i Hälsingland där värdinnan sa “det här rummet är Emilias”.

Ps. Det är också därför jag jobbar i eget företag.

Jag har pluggat mycket. Och gillar att lära mig nytt.

Många tror att jag är utbildad journalist – men icke. Jag hamnade på journalistbanan av en slump – jag ville ha ett jobb där jag fick skriva mycket, och då blev jag journalist inom hälsa. Men annars är jag utbildad civilekonom, med marknadsföring och organisation som främst ämnen. Jag har haft stor nytta av det! Att lära sig är bland det roligaste jag vet – men just nu är det overload i mitt huvud över allt som jag vill kunna. Men jag återkommer kring vad som är fokus för under 2018. Läs förresten det här inlägget hos Bucketlife – gillar hennes sätt att lära sig något nytt varje månad (Katta – kan du inte skriva om din målsättning för utveckling och vilka områden som du ska köra?)!

Jag tummar aldrig på sömnen. Aldrig.

Det kanske låter präktigt, men för mig är det hörnstenen i min hälsa. Jag har också kvällar där jag vill vara uppe, men för att jag ska fungera måste sömnen prioriteras. Jag kan tycka att många funderar på träning och hälsa, bra mat osv, men ofta tummar på sömnen. Om det är någonstans man ska börja, så är sömnen det första! Min personliga åsikt, och den bygger på den erfarenhet av psykisk ohälsa som jag bär med mig.

Jag är en ja-sägare.

Samtidigt som jag ger mig mycket sömn – så är jag också bra på att säga “ja”. Det är på gott och ont – men det är också väldigt roligt! I december gjorde jag min första reklamfilm – jag hoppas kunna släppa den på min Facebook-kanal inom kort, för att visa upp (gilla gärna mig där!). Att våga är ofta att vinna.

Frågor? Kör!