Mellan pauserna står jag där. “Vad ska jag nu göra?”. Den där rastlösheten som tycks vara en del av mig. Men som jag faktiskt inte är särskilt förtjust i. Där står jag med mina värderingar om slow living, men inom mig är jag allt utom just slow. Därför vill jag skriva en lista på temat “jag vill bli bättre på”. Häng med, och fyll i dina egna önskemål i kommentarerna!

♥ På att lata mig. Och samtidigt njuta av det. Jag har försökt att lata mig, men känt att det inte riktigt fungerar. Jag blir mest stressad? Öva upp latheten, och få den att kännas riktigt gott!

♥ På att i varje stund lita på min förmåga att välja rätt. Det är som att jag ständigt utvärderar: gör jag rätt saker nu? Och det i sig skapar en frustration – “jag borde ha gjort så istället”. Men vad spelar det för roll, egentligen? Jag gör det jag ska, kanske inte i det mest optimala formatet, men varför lägga vikt vid det? Jag vill inte jaga “optimal prestation”. Nej, jag gillar att vara lagom i vissa fall. Faktiskt. Leva långsamt behöver bli lite mer på riktigt, tänker jag mig.

♥ På att boka den där hotellvistelsen. Slog slag i saken redan igår. Det handlar om det där behovet som jag har, att vara ensam. Att bejaka det och känna att det är ok. Minns ni det här blogginlägget?

♥ På att faktiskt vara skrollfri. Jo. Jag återkommer till det, om och om igen. Jag har haft svårt att hitta fokus, och jag tror det finns en stark koppling till skrollandet.

♥ På att njuta. Vårt besök på Fotografiska häromdagen var tipp topp, och också det faktum att jag hör fåglarna tydligare denna vår och försommar. Jag har ju, som ni kanske minns, ett hedonistiskt år. Och det behöver jag påminna mig själv om.

leva långsamt 3 gå på utställning

leva långsamt 1 njuta av mat

leva långsamt 2 njuta av mat

Hoppas att ni får en fin helg! Ser fram emot lite ledigt, men också lite jobb!

Foto: Christofer Lind