Jag har skrivit om att resa ensam ganska nyligen. Och det var dags igen. Jag slog på stort, eftersom jag vill kunna landa. Ordentligt. Så två nätter på Yasuragi blev receptet för att komma ned i varv. Och det är något särskilt med långdragna weekends där ingen klocka existerar. Här är min upplevelse av det nya Yasuragi.

Jag vet inte hur du känner, men en natt på hotell känns ibland…. lite snålt? Ofta landar man på eftermiddagen och så ska man vara ute ur rummet kl 12.00 nästa dag. Själv har jag svårt att landa, och i förrgår när jag lämnade min trygga hamn hemma kände jag mig ganska nöjd med att få tid att grunda mig själv. Det har varit en svår vår, på ett sätt. Lite sömn som haltat. Sjukdom. En vardag som snurrar, trots att jag är rätt duktig på det där med vila och återhämtning. Eller i alla fall så är min medvetenhet om belastning på topp.

yasuragi behandlingar (2)

Så – i skrivande stund ska jag strax checka ut, men jag tänker i punktform beskriva den här helgen.

Yasuragi – bad, behandling & mat. Att gå vilse, för att hitta rätt.

  • Jag förstår fullt ut varför man ska “leva” hela helgen i en badrock. Den sätter ramarna och signalerar: “jag är på SPA, stör ej”. Anledningen att jag fattar är att jag vid första middagen gick civilklädd. Och det kändes inte alls lika mysigt som alla de som satt i sin SPA-strass. Så: i sann gruppanda har jag haft på mig denna lätta badrock i tunn bomull, blå och vitmönstrad och känt mig väldigt rätt.
  • Badet är jättefint efter renoveringen – så mycket att upptäcka. Och vänner: ni måste köra kallbadet. Först ba’: nej, inte ska väl jag utsätta mig för det. Och sen: jag ÄLSKAR kalla bad. Det är en resetknapp i full prakt. Som funkar, i alla fall för mig. Två gånger har jag doppat hela mig, inklusive huvud, i det här kalla, sköna.
  • Utomhusbada och andas. Jag har med mina nivåer av oro i kroppen (det är en lång story, låt oss återkomma till det vid tillfälle, påminn gärna) behövt grunda mig. Slåss lite, om man så vill. Så jag har haft slutna ögon i ett varmt utomhusbad och bara räknat andetagen. Så enkelt, och så svårt. Men det funkar!
  • Maten. Maten! Jag är positivt överraskad. Två middagar, en lunch och två frukostar. Smakfull meny och verkligen vällagat. Och då är jag lite kräsen. Gårdskycklingen: mums. Laxen med kimchimajonnäs: så bra, särskilt om man som man jag är hungrig vid lunch. Frukostarna: ja men hotellfrukost osv ni vet. Men priset tog efterrätten Päron. Den var så god!
    Yasuragi mat
  • Rummet. Jag bad om att få bo avskilt (skrev i det på webben, under övriga anteckningar) och jag fick det jag efterfrågade. Smakfullt inrett med en kvällssol som kikar in i fönstret. Enkelt.
  • Ansiktsbehandling var en toppengrej. Jag köpte till det (50 min), eftersom jag gillar hela den där genren av tjänster (massage, fötter, ansikte, you name it). Och den var på kvällen, klockan 21.00. Så skönt att avsluta dagen. Det jag gillade var förstås att bli ompysslad, men också den massage som hon bjöd på – nacke, dekolletage,  övre rygg. Yasuragi behandlingar kan man boka om man tar något av Yasuragis paket.
  • Digitalfritt. Så bra att det är mobilfritt. Det sätter lite intentionen för avkoppling.
  • Extra guldstjärna. Att jag fick en kaffe kostnadsfritt när jag undrade var jag kunde få kaffe någonstans. Liksom service. En enkel gest för en kaffeälskande människa.
  • Upptäckt. Grönt sencha te. Vilken grej!
    yasuragi behandlingar 3

Det kostar en ganska stor slant att åka på Yasuragi. Det är inget man gör varje vecka, men kanske en gång per år? Men jag vill uppmuntra till att, om man kan, lägga undan pengar för den här typen av upplevelser. Ni som läser bloggen vet att jag lever shoppingfritt och det här är en av mina anledningar. Att kunna åka iväg ensam. Det är värt varenda krona.

Om ni har tips på SPA i närheten av Stockholm, eller för den delen i Sverige – ge mig gärna en hint i kommentarerna. Jag funderar på att åka en helg under sommaren, typ juli.

Tack för att ni läser!

Emilia