Det började med en dålig bokning och slutade med ett leende på läpparna. Med solen i nacken gick jag upp mot Grand Hotel Saltsjöbaden, dit jag tog mig på mitt SL-kort på cirka en och en halvtimme (hållbart värre!). Att resa solo ligger högt i kurs hos mig, och jag var både trött och peppad samtidigt. Det var dags att checka in.

Om vi bortser från krångel med bokningen, som jag gjorde via Secret Escapes, blev min vistelse i Saltsjöbaden mycket bra. Jag hade via min felbokning 4 middagar istället för 2, men restaurangen löste det med 3 rätters lunch och ett mycket bra bemötande. Maten var jättegod, och jag delar med mig av bilder nedan. Jag tror bildkavalkad blir det enklaste! Att resa solo ligger mig varmt om hjärtat, eftersom jag vilar bra på det sättet.

resa solo grand hotels saltsjobaden staycation 2

Vad gör du? Att resa solo

Egentligen har jag ofta återhämtning som främsta syfte med mina resor. Men här kommer en lista på de saker som jag gjorde under min vistelse på Grand Hotel Saltsjöbaden.

#1 Vilade & Mediterade.

#2 Läste – just nu Sluta aldrig gå av Christina Rickardsson.

#3 SPA. Simmade, tog en ansiktsbehandling.

#4 Åt. Mycket god mat. På vacker terass ut mot vattnet. Tittade på svalorna.

#5 Promenerade. Vackra omgivningar!

Eftersom det var så varmt så ställde jag in glass med vatten i den tomma kylen på rummet, så att jag alltid skulle ha kallt vatten att tillgå. Det var något varmt i rummet, men sedan har vi en sommar utöver det vanliga.

resa solo grand hotels saltsjobaden staycation 2

Mina tidigare soloresor.

Åre Copperhill

Järvsö

Yasuragi

Det som händer härnäst är tid med familjen. Vi gör dagsutflykter, badar, lagar mat, läser och tar en dag i sänder. Jag är egentligen en människa som gillar att ha lite struktur över dagarna, så det försöker jag hålla mig till: veta vad vi ska göra, hur länge och framför allt: hur vi löser måltiderna. Det har varit så skönt att vara uppassad med alla måltider på hotellet – att inte behöva lösa någon sådan logistik! Mer om maten på Grand Hotel Saltsjöbaden hittar du här. Jag åt lunch och middag på Sea Front. Frukosten var i Franska Matsalen.

Sen en sak: jag hittade den perfekta läsningen för en shoppingfri nörd som mig: “Köp inte den här boken” av Ann-Christin Gramming. Återkommer!