Vi har vänt på dygnet och livet blir därefter. Häromdagen, när halsflussen faktiskt lagt sig still, ville jag med all bestämdhet ta mig någonstans med lilleman. Först tänkte jag Solna, men maken övertygade mig om att “utflykta” närmare än så. Så jag kom på att jag sett en fin lekpark i Tyresö, precis bredvid kyrkan. Tog med mig barnet och matsäck till bussen, hoppade på 840 och snart var vi på plats, närmare en kvart tog det. Och parken var över förväntan, det fanns så mycket att göra. Men först: plättar med sylt och socker, för det är så man gör när man läst Astrid Lindgrens Bråkmakargatan. Sen var det full rulle i två timmar, inte minst när man träffar en jämnårig kamrat. Som dessutom frågade lilleman om han ville bli brevvän. Det är något med utomhus som lämnar mig förundrad. Det är som att kroppen och själen sjunger tillsammans. På riktigt.

lekpark i tyresö
Det här var bara en bråkdel av allt som fanns. Precis vid kyrkan vid Tyresö Centrum.

Och idag blev det en busstur till, till Trollbäcken. Där finns en park som ligger tio minuter bort – Fornuddsparken. Här var det två kompisar till, med tillhörande föräldrar. Så mycket rörelse att stegräknaren stannade på dryga 11 000 steg när jag kom hem. När solen gick ner bet det bra i kinderna. Och jag älskar det! Vi lunchade i Trollbäcken, och gick sen tillbaka till parken. Efter någon timme var det dags att åka hem, och vi fick sällskap. En dag i min smak!

Så – att utflykta nära är ett utmärkt sätt att lära känna sitt område. Bor man som vi i Stockholmstrakten, är man dessutom bortskämd med bussar som går ofta. Det är tacksamt fortfarande när man som i mitt fall har ett rätt litet barn (nåväl) som hakar på. Vi får se hur det blir sen….Jag är en uteförälder och jag vill att det ska fortsätta vara så.

Jag håller på att fila på mina planer inför 2020 – och jag ska vara helt ärlig: jag har dragit i bromsen rejält. Det är svårt när man är entreprenöriell i blodet, men en konst jag gärna vill lära mig. Däremot har årets almanacka börjat fyllas med saker som inte enbart rör “pengar in”.

Fler tips på turista nära, om du bor i Haninge.

Nynäshamn – strandvägen.

Tyresö slott

Är det första gången du hittar hit? Läs mer om mig. Lägg gärna till mig på bloglovin.