Som jag försöker. På riktigt. Öva upp närvaron, uppleva med alla sinnen, se precis det jag har framför ögonen. Jag tycker det är svårt. Ofta löser jag istället olika typer av problem. “Middag imorgon, vad har vi hemma, vad behöver jag göra storkok på, jag jobbar ju hela helgen” är en av klassikerna. Fröken Framtid är igång med ett hjärnkontor som pladdrar på, det ska trixas och fixas. Det är skrattretande att jag gör allt detta tankearbete, för att minska min stress. Ja ja. Vi jobbar på det!

Men så plockade jag de första mogna hallonen och jag landade mjukt i denna värld. Då behöver jag inte ens anstränga mig. Klara smaker, mygg som biter, grus som rullar under sandalerna. Ungefär som att doppa sig i sjön, där närvaron också kommer gratis.

Nuets hallon

Länkar denna gång

Sommarpratare Eveline, intensivvårdssjuksköterska
Jonna Jinton på Youtube
Filmen Carol på SVT play (musiken!)