Ingenting blev som vi tänkte oss. Men hur ofta blir det som man tänkt sig? Visst, du kan planera och styra mycket, absolut. Trots det, så kan livet ändå vilja annorlunda. I januari i år, det vill säga en tid innan pandemin drog igång på riktigt i Sverige, så hade jag en plan. Att ta det lite lugnare. Jag ville testa att våga leva enklare, men fick en corona-chock. Livet ville annorlunda, jag letade upp ett meningsfullt jobb och sommaren bestod av natur, jobb, familj, jobb, bada, jobb och en massa matlagning. Nu sitter jag här i sängen och jag minns planen från januari: att ta det lite lugnare.

Jag har hållit på att dividera. Var skulle jag göra nytta just nu? Och mycket handlar förstås om familjelivet, nån slags balans och inte minst: hälsan. Länge har jag varit en person som pratat köpstopp och i skrivande stund är vi nästan 3300 medlemmar i Köpfritt-gruppen på Facebook och vi växer (inte minst när Amelia delade denna artikel).

Så vad kommer jag göra i höst? Jag kommer att skriva på mitt nästa bokprojekt (hint: jag är redan igång), prata Klimatglädje på några platser, och komma fram till svaret: var ska jag vara? I september lanserar jag min nya webb för mitt företag och jag vill säkra upp 2021 vad gäller uppdrag, eftersom utan planering blir det svårt att göra verklighet av tankarna uppe på huvudkontoret.

På min instagram skrev jag så här: SE NÅGOT VÄXA. Jag har tänkt på en sak. Hur förbenat kul det är att se något växa. Och jag kommer säkerligen återkomma på temat hur jag lyckades med en (1) paprika i år, och hur taggad jag är på att lära mig mer om odling. Men! Växandet kan komma i fler former. Resan kan kantas av både tvivel och eufori. Och jag tror att det passar mig bra.

Våga leva enklare

Men vet du, det viktigaste i höst handlar om något annat. Det handlar om att det passar bra i tiden och med plånboken att sakta ner lite. Våga leva enklare. För att kunna tänka lite klarare, ta bättre beslut och inte minst: göra något mjukt av min tid. Sen jag blev mamma har företaget gått som tåget, för jag blev liksom effektiv och målinriktad på köpet. Jag vet hur jag ska göra för att få uppdrag, jag har ett brett och trevligt nätverk och har samlat på mig digitala erfarenheter som behövs därute.

Det är superläskigt att ta det lugnare. Jag är van att vara på hugget. Men jag vet också att jag behöver både distans och tanketid, på en annan nivå. Jag behöver också ta hand om mig, för jag vill det. Det ena behöver inte utesluta det andra förstås, men det är lite skönt att fokusera på EN sak i taget. Hur många gånger har jag inte pratat om köpstopp som ett sätt att senare i livet byta ut inkomst mot tid? Ja precis!

Om du vill läsa mer om tid, klicka här! Och när jag var stressad en gång så skrev jag även detta.

Berätta gärna dina tankar om hösten, vad du vill göra. Eller bara säg hej! 🙂