Det här med att uppskatta det man har och föra en enkel livsstil, det vill jag skriva om.

Jag är frilans. Och det livet passar mig. Det verkar också som att jag är en fena på att relatera till allt möjligt. Det var därför inte alls konstigt att jag i fredags levde loppan bland sladdar och lampor och hjälpte min make med ett av hans första frilansgig. Kul att jobba i team. Under en rast började jag fundera på inlägget jag skriver nu: om saker eller aspekter av mitt liv som jag värderar. Jag tänker att jag kallar dem för värdesaker. Jag listar dem bums, så kanske du kan tänka över vilka dina är?

enkel livsstil. bild på emilia arvidsson i naturen
  1. Min pyjamas när den går att hitta. Jag tycker om lösa nattkläder och det ska vara skönt att sova. Lägger den alltför ofta på platser som jag sen glömmer bort. Att sen hitta pyjamasen är ljuvligt och ett fundament i en enkel livsstil 🙂
  2. Ögondroppar. Pollen all over the place.
  3. Min lådcykel.
  4. Min ansiktsolja och ansiktsvatten (minns du den fria hundralappen? Några av dem har gått åt #köpstopp2021)
  5. Ljuset. LJUSET.
  6. Att jag inte måste särskilt mycket just nu.
  7. Den första koppen kaffe för dagen.
  8. Mina nästan dagliga meditationer, jag har haft det tufft med sömnen men det verkar vända. Här är appen jag använder.
  9. Skrivlusten. Jag vill kunna skriva alltmer, men också hitta en ekonomisk hållbarhet för det. Jag gillar helt enkelt yrket författare, ett drömjobb för mig och för en enkel livsstil (givetvis kan det också vara svårt att leva enkelt som författare, jag vill inte idealisera för mycket). Den senaste podden i mina lurar var Skrivarpodden, ett avsnitt som gästades av Anna Jansson, superinspirerande: Om hållbara karaktärer. Mina två böcker är skrivna utifrån fakta, men jag lockas också av att skriva annan typ av litteratur.
  10. Promenaderna på daglig basis. Jag rör mig rätt mycket och för mig är det det som min personliga hållbarhet bygger på. Vad är då personlig hållbarhet? Ja, jag tänker att utgångspunkten är att vi ska hålla ett helt liv. Och samtidigt: ibland håller vi inte ens ett år eller en månad, beroende på lite olika saker. Det kan vara att vi inte får till återhämtningen. Det är bland annat därför jag skrivit min andra bok, Leva nära, för att jag vill få fler att upptäcka livet bortom stressen. Den kommer ut i april.
  11. Den dagliga reflektionen. Jag har en anteckningsbok där jag varje kväll skriver ner hur jag har känt under dagen och också reflekterar över vad jag skulle behöva hjälp med. En del saker kan vi inte kontrollera, medan andra går att styra över. Vi behöver inse skillnaden.
  12. Att jag hänförs av naturen. Det gör något i mig. Som nästan är svårt att sätta ord på.
enkel livsstil att skriva böcker. bild på dator och kaffekopp

Vilka är dina värdesaker?

Tack för att du läser ♥

Emilia