Nu när badsäsongen är invigd för mig så är det inte mycket jag behöver för att få till den. Känslan du vet. Häromdagen var det snålblåst och regn. Min omsorg gick ut på att klä mig väl, inklusive regnkläder. Och tog med mig termosen med varmt te. Enkla medel för små och viktiga drömmar. I år gör jag det lite annorlunda. Jag doppar mig inte bara, utan stannar en stund i. Det obekväma försvinner efter en stund. Strax bredvid mig gör en canadagås sina tricks: “titta så här doppar man huvudet”, säger den med ändan uppe. Men dopp av eget huvud får det bli lite senare i vår.

Jag har två parallella skrivuppdrag idag och resten av veckan. Behöver prioritera skrivtid och rörelse. Det ena blir bättre av det andra. Ibland fastnar jag, men då protesterar huvudet: “ut!”. Det har så smått börjat blomma på sina håll i trädgården. Det skulle behövas rensas och ordnas därute. Kanske är min själ lite rastlös, jag vill gärna ha rörelsen med när jag är ute.

Min uppmaning just nu är: dröm smått. Den minsta drömmen vinner! Formulera det lilla och skriv ner. Gör sanning av dem. En av mina är att blogga idag, så nu sitter jag här. Jag var inne i min mobil igår och såg att många av mina bilder var borta, från 2023. Anledningen är att jag hade raderat dem för att skapa plats i mobilen. I höstas köpte vi var sitt extra minneskort för att reda ut platsbristen så nu är allt i sin ordning (och ett bra sätt att förlänga livet på mobilen). Och! Jag hittade bilderna i mitt utrymme på nätet. Till exempel från träskfotbollen som vi var med på förra året. Ett minne för livet. Sådana samlar jag på!

Mina “dröm smått” just nu

#1 Baka mer, både matbröd men också söta grejer. Den här bönkakan är bäst.

#2 Styrketräna en gång själv i veckan, just nu tränar jag med PT en gång i veckan, men vill utöka självträningen.

#3 Våga meditera. Jag brändes ordentligt av att inte kunna meditera. Jag har liksom lämnat det fältet helt. Men jag vet att jag har förmågan nu. Just do it!

#4 Måla egna kort som jag kan skicka med när jag postar min bok. Älskar ju det! Att måla. Och att skicka böcker 🙂

#5 Läsa mer. Just nu läser jag denna av Sara Strömberg: SLY. Den är riktigt spännande och jag påminns hur förbaskat härligt det är att kunna läsa igen.

Det börjar komma in lite förfrågningar om föreläsningar med Klimatglädje. Eller så här: jag kontaktar olika bibliotek och organisationer, och sen ser jag till att “knacka på” en tid efteråt för att höra om det blir något. Ibland nej. Ibland ja! Det är roligt. När den nya boken kommer sen (när jag vet mer om när var hur så kommer jag givetvis berätta) hoppas jag på ännu fler sådana möjligheter. Det är roligt att berätta, om olika saker. I den nya är det två fokus: psykisk hälsa och planetens hälsa. Jag hoppas att du kommer vilja läsa sen!

Har du någon liten dröm? Berätta gärna!

❤ Emilia