Jag har några roliga saker på gång – som involverar mediaproduktion där mitt egna personliga varumärke kommer något mer i fokus. I min yrkesroll har jag mest skapat åt andra, men det är hemskt roligt med egna projekt, där man kan bestämma och tänka till. Inget är klart än, men givetvis får ni följa med på resan. Och jag har också landat i vad den här bloggen kommer ha för riktning framöver. Mitt största fokus har varit vila och återhämtning, och det är fortfarande viktiga saker som jag gärna förmedlar i sann enemilia-anda. Men jag har adderat andra saker i livet, där life design är en viktig pusselbit. Det vill säga hur jag har möjlighet att skapa mitt liv, med ganska enkla medel. Det kommer en uppdaterad om mig sida inom kort, och för dig som ännu inte läst “min gamla”, klicka in vetja!

Ett fokus, som har följt med sedan 1 januari 2016, är det här med tid och pengar. För att kunna göra egna projekt, behöver man både pytsa in pengar och tid. Och dessa måste komma någonstans ifrån. Mitt val har varit att köra shoppingfritt i två år (2016 och 2017) – också som en reaktion mot den press som många av oss känner. Stress i olika former, där tidsbrist nämns i de flesta fall. Stress över att man har för mycket saker omkring sig. Man talar om att röja och rensa, men i samma andetag så köps nya prylar in. Det rimmar dåligt i mina öron.

Så det jag spenderar mest pengar på är tid. Jag vill bestämma över vad jag gör med tiden, och inte tvärtom. Jag är säkert också stressad, men på ett annat sätt tänker jag. Det som först var en utmaning, blev ett självklart val. När jag har haft intensiva dagar på jobbet, kan jag öppna mitt f-ck off konto och köpa loss mig lite tid. Riktigt bra köp, vill jag lova. Tiden lägger jag i nästa led på att vara ute, fotografera, läsa, laga matlådor, skriva till en vän, hänga med familjen. Åka på workation kan också vara en bra grej att göra. Som för ett år sen, till Åre. Och nu senast till Särna, med bästa gänget.

Att inte shoppa för 3000 kronor per månad – 36 000 kr / år som jag kan köpa tid för. Att inte shoppa för 30 000 kr / månad- 360 000 kr. Ja, ni fattar grejen.

Ja, det blir ett tredje shoppingfritt år. 2018 – jag ser fram emot dig!

Inspiration för dig som vill testa att inte shoppa.

Jag följer bland annat Minimalisterna, nu senast kör de julklappstips i minimalistisk anda.

No sidebar har jag nämnt förut, men värt att nämnas igen.

Jag har gjort flera inlägg på temat, här kan du bland annat läsa: Vila från shopping & mina 10 regler.

Vad lägger du pengar på?