Upp tidigt. Snorig  näsa. Långsam frukost. Ut och friska. Snögubbebygge. Kalla vindar. Nerbäddad i vagn. Upp för backen. Handla lite grann. Gå hem. Lämna över en stund. Längta efter lunch. Skriva. Förhoppningsvis vila en stund. Trött men sann.

Tiden står just nu stilla. Vi har haft en period av ohälsa, och behöver då tänka om. För att jag ska orka göra lite mer än vanligt på hemmafronten har jag skalat av. Det innebär att jag gör aktiviteter som genererar stålars till fasta utgifter, men gärna mindre än så (en fördel med mitt shoppingfria liv är att jag kan jobba när jag vill. Eller inte jobba alls under en period). Det jag adderat är: yoga, så ofta som möjligt. Har hittat ett pass på Yogobe med Johanna Andersson, som är på femton minuter. Det är för höfterna, och jag känner att min inre stress lagrar sig där (och i bröstet, sedan gammalt).

välja rätt i livet
Det här var en dag i Järvsö, där jag chansade, och kom fram till ett öde ställe, trodde jag. Jag var så hungrig. Så visade det sig att det fanns en öppen gårdsrestaurang. Den dagen var en bra dag!

Välja rätt i livet. Insikterna.

Jag är stark. Som en häst. Jag klarar mycket, om jag bara vet att där finns en horisont som väntar.

Att jag är ännu säkrare på mitt shoppingfria liv. Läs mer i inlägget Livet “före” och “efter” med shoppingfritt. Att ha friheten att skapa sig en “fuck-off” tillvaro, där enbart kostnader för boende och mat är det som räknas – det är freakin’ livskvalitet!

Det går alldeles utmärkt att arbeta på buss/pendel/tåg – och inte alls konstigt att jag åker kommunalt på udda tider, eftersom jag vill få plats med mitt kontor.

 

välja rätt i livet
När snön är överflödig, då mår jag bra. Som här, också en bild från Järvsö.

Hur stor segern är att maten är på bordet varje dag. Mycket tack vare min sex veckors meny som jag skapat tillsammans med maken. Sa jag färdiga inköpslistor? Yes. Och jag är grym på att samla steg på Ica Maxi Haninge. Livet är väldigt bra ändå.

Att jag alltid vetat att du är min stora kärlek, lille A, det blir så kristallklart när livet slår till. Vi åker på utflykter varje helg numera, och du somnar sött i baksätet på vägen hem. Vi är bra, alla tre.

Inget annat är viktigt förutom familjen och hälsan. Och vad man lägger tid på under dagarna. Känslan, people, känslan.

Hoppas att ni har en fin helg! På söndag planerar jag att hålla en livesändning på temat köpfritt i gruppen Köpfritt 2018 på Facebook, vi kanske ses? kl 15.00 😀