Min son behövde ett par vårskor kategorin “klara lite väta”. Så är det förstås ibland, vi behöver skor och kläder. Jag tycker om den typen av utmaningar eftersom jag då påbörjar letandet. Vilken sko ungefär har jag tänkt mig? Jag söker på måfå, både på Facebook Market och i appen Shpock. Där! Skorna Iggesund från Kavat matchar min sinnebild. Men svårt att veta storlek. Jag tittar på storleksguider, jag behöver mäta lillens fot. Okej nånstans 19 centimeter bör innermåttet vara. Jag har tur och hittar ett par i Farsta, vilket är i närheten av oss. Jag tar kontakt, det är en fredag.

second hand online bild på svarta barnskor

Ett samtal senare och ett sms och vi har bestämt en tid. Så smidigt! Jag tänker att vi åker hela familjen och så gör vi en närutflykt av det. Att bara leka transport är inget roligt, men att se något nytt tillsammans är mycket trevligare. Jag kikar i SL appen och där har vi vägen: först buss till Handen och sen en pendel till Farsta Strand.

På plats hittar vi rätt ganska omgående och skorna är nu våra. Vi tar oss till närmsta park och fikar, leker och provkör skorna. Jo, det var som jag hade tänkt mig. En hundring kostade det och nu har vi ett par skor som kommer fungera ett par månader, för här växer fötterna hyfsat snabbt.

Köpa second hand online – 5 tips!

Jag har pratat in en story på min Instagram, du hittar den på mina höjdpunkter. Så här ungefär tänker jag kring att handla second hand online.

  1. Se till att verkligen ringa in: vad är det som behövs? Ju mer specifik du är, desto enklare blir det att hitta rätt.
  2. Se till att vara ute i god tid – är det vinteroverall, kika gärna redan under hösten!
  3. Ha tid att söka lite grann, då kan du verkligen fynda riktigt bra saker. Och luras inte att du behöver annat också, utan håll dig till din ursprungsplan. Jag vet att jag sökte ett par fodrade regnbyxor, och då hittade jag ett helt regnställ. Men vi hade redan en jacka, så då var det bara att leta vidare, även om regnstället var fint. Just när det gäller regnkläder behöver man verkligen se till att det man köper håller, så att kläderna inte är för slitna (har gjort misstaget att köpa för slitna byxor en gång)
  4. Tips på platser att söka: facebook, appen Shpock, Blocket, det är dem jag har erfarenhet av.
  5. Jag brukar nästan alltid försöka handla från någon som bor nära, så att jag kan hämta. Jag vill helst ses på det sättet, det funkar bäst för mig.

Mer på temat!

Om att handla begagnat (som slutade med något helt annat)

Hoppas att ni har en fin helg!

Emilia