Det har varit en krävande vecka, då både jag och lilleman snorat. Han hade halsfluss och vi har varit hemma i 1,5 vecka. Vi har försökt aktivera oss med blandade resultat. Inte lätt att vabba när man själv är trött. Maken har lastat av efter halva dagen, för att vi ska hålla allihop. Samtidigt har det varit mysigt och vi har verkligen hängt ihop. Lilleman är mitt allt.

Igår var sista dagen hemma, vi firade våra nästan helt friska kroppar med att ta cykeln till Tyresta (jag lovar att återkomma om den saken, jag har cyklat nästan 40 mil sedan jag köpte en ellådcykel i somras och jag vill berätta om hur det är att cykla ofta).

Jessica på Tyresta

I Tyresta hade vi ett mål, nämligen att besöka #jessicapåtyresta. Det är vår vän Jessica från Odlingstv som odlat rejält på en bit mark och jag blev överväldigad av det vi mötte: det var ingen liten odling! Lilleman blev eld och lågor och ja, vi stannade fram till efter kl 15.00, så nånstans tre timmar.

En lång stund på en vacker plats. Här plockar Jessica mandelpotatis till oss, medan hon pratade med en bekant som önskade sig mer kålrabbi.

Här kan du hitta mer info om Jessica på Tyresta (Facebook).

Vi var fler som ville ta del av allt det vackra.

Vi köpte hem: mangold, savoykål, mandelpotatis, grönkål, bönor, rödbetor. Vi har nästan lagat mat på allt det, idag blev det en mangoldsoppa, mumsigt (och jag passade på att ha i spenat som vi hade sen tidigare. Matsvinnskampen du vet!). Igår gjorde vi potatisen i ugn (alltså, jag kan leva på potatis enbart), vi kokade rödbetorna, vi gjorde grönkålschips. Det finns en story på Instagramet finns en story på Instagram från gårdagen som du kan titta på (“Tips just nu”).

Det växte på ett sätt som fick hjärtat att studsa. Så oerhört vackert. Här mangold.

Den här helgen är en lugn helg. Jag vill ägna den åt skapande, familjen och inte minst rörelse. Snart kommer min bästa vän Sven hit och jag tror vi ska ge oss ut i regnet en sväng. Längtar efter skogens dofter. Att du läser mina texter betyder mycket. Om du har några frågor eller önskemål: släng in dem i kommentarsfältet. Har du nyss hittat hit, läs mer om mig här.