NYÅRSINTENTIONER. När snön föll för några veckor sen var jag snabb på bollen. Eller kälken rättare sagt. Ut med snowracer och stjärtlapp och dundra iväg direkt till närmsta backe med lilleman. Det gjorde vi två kvällar i rad och sen började snön smälta. Då kände jag mig stolt för jag vet att det ibland tar emot. Det är lätt att skjuta upp det spontana och sen står man där med smält snö och ishalka. Så jag tänker att jag behöver tänka lite smått på nästa år.

Och det känns dubbelt. Jag gillar normalt sett att se framåt men nu behöver jag göra på annat vis, lite på grund av det här. Men det här “annat vis” kan också ha en riktning har jag insett under de senaste månaderna. Det blir inte bra att ställa in livet. Tvärtom kan aktivitet hjälpa oss att må bra. Det som är svårt för mig personligen är återhämtningen, det är som att kroppen inte riktigt vet hur den ska göra för att komma ned i varv trots att jag gör massa på den fronten (yoga, meditation, promenader etc). Läser just nu på en hel del om vagusnerven och tycker mig hitta hjälpande information och övningar. Om du inte vet något om vagusnerven: check it out! (: googla). Men hur som helst: låt oss formulera vad 2022 kan bli!

Jag vill 2022, mina 5 nyårsintentioner

Jag vill

#1 röra på mig så som jag gör nu. Det gör skillnad. Jag har så smått börjat med styrketräning också, ska ge det ett ärligare försök och hoppas kunna stärka mig den vägen också. Framför allt överkroppen, bröstryggen och axlarna, samt ländrygg.

#2 skriva varje dag, jag vet att det gör mig gott. Och att ni läser betyder mycket. Jag blev idag intervjuad av en student som läst min bok Klimatglädje och det berör när någon läst det jag skrivit och gör referenser till boken. Min andra bok Leva nära behöver komma ut lite bredare så jag håller på att kontakta förlag för att se om intresse finns att trycka den (den finns bara som ebok just nu, i egen regi). Du har förresten inte missat möjligheten att få fyll-i-boken Köpfritt när du signar för mitt nyhetsbrev?

#3 jobba i lagom takt, något som varit mitt mantra länge men som blir extra viktigt nu när jag är där jag är. Jag tänker att jag kan ta skrivjobb, det är något som jag känner mig trygg med. Sen längtar jag till scenen som tusan men det får vänta lite. Ett av mina få köp per år (köpstoppet har hängt med sen 2016!) är en almanacka, och idag hittade jag en för mig, en vacker grön variant (149 kr). Jag kommer planera mer strukturerat än tidigare.

#4 fortsätta inspirera i Köpfritt-gruppen, göra lives oftare. Gemenskapen betyder mycket för mig och vi har kul ihop! För några år sen var jag med i denna podd, då var jag (precis som nu) väldigt entusiastisk över köpfrihet. Och för varje år lär jag mig något nytt om mig själv, så den här punkten kommer att vara lätt att leva upp till 2022. Och så senaste köpstopps-skvallret: jag kommer fortsätta med köpstopp 2022.

#5 välja lugnet framför allt. Det är lätt att önskelistor checkar av professionella intentioner (ändå nöjd med att det endast blev punkt #3). Men vi är ju mer än så. Det kräver lite av oss, att kika inåt. Men det behöver vara värt det.

Nyårsintentioner med Emilia Arvidsson

Vad vill du 2022, vilka är dina nyårsintentioner? Skriv gärna i kommentarerna! Tack för att just du läser.