Det har varit en så bra start för mig, denna höst. Jag har bromsat så pass rejält att jag faktiskt känner en skillnad mot förra hösten. Jag ska berätta hur jag menar. Jag är rätt bra på att känna mina egna gränser, men ibland, trots det, går jag igång på de bollar som kastas mot mig. Och: sen låtsas jag som ingenting, fast jag vet att det finns andra saker i livet som jag vill få plats med. När jag skriver “bollar” så menar jag projekt i mitt företag. Jag är en generalist, det innebär att jag kan många olika saker och har flera områden som jag kan, helt enkelt. Jag är både klimatfreak och miljöintresserad, samtidigt som jag kan mycket om marknadsföring och ekonomi (dessa två behöver inte stå i motsats till varandra), vilket gör att jag lätt kan hoppa in i flera saker samtidigt. Hur som helst, det här inlägget handlar om ALLT förutom just det och därför vill jag berätta för dig om min nyskapade vana. Jag är sjukt inspirerad av Vara med naturen och hennes idoga arbete att förmedla naturens kraft. För ja, den har det. Hon påminner med sitt konto på Instagram, hur viktigt det är att faktiskt vara i naturen, och med den.

#naturdejt

Ja, vad innebär en naturdejt? Jo, en tid i naturen, med dig själv. Med syfte att landa och med syfte att ta del av naturens lugn. Och hur gör man då? Jag har valt att skriva in mina naturdejter i kalendern, för att annars är risken att jag inte tar mig tiden. Så. Denna vecka har det blivit två naturdejter och det har varit fantastiskt. Båda med bad!

En plats jag gärna återvänder till, vid Lycksjön

Just nu är jag i Åre. Höstglöd var ett event jag verkligen ville besöka och som jag bokade i våras. Jag har satt som fokus att känna “lugn” och just känslan är något som helgen fokuserar på, bland annat med Erika Kits Göleviks koncept: träningsrevolution. Hennes föreläsning, som hon höll igår, pekade på en massa saker som vi (kvinnor) har “köpt”, utan att reflektera. Jättehärligt engagemang och viktiga frågor. Men nu: LUGN!

Berätta gärna för mig vad du tycker om att göra, gärna kopplat till naturen!

Emilia

Ps. Minns ni när jag skrev om den här boken, Naturens hemlighet?

naturens hemlighet