KÄNNA FRID. Fredag och jag är ledig. Tanken var återhämtning och jag gick lite på känsla. En liten promenad med snöflingorna dansandes intill och samtal med en vän fick fylla dagen. Jag läser just nu Naturlagen av Henrik Hallgren och Pella Larsdotter Thiel. Den ger oss historiska perspektiv och också vad som kan hända om man ger naturen rättigheter. Jag fyller på med kunskap och samtidigt vet jag min egen ställning i detta: vad som är viktigt. Och där rättigheter är självklara.

Sen knackade rastlösheten på och jag ville skriva lite här. Jag valde ord för det här året, där ett av dem är “frid”. En känsla som grundar och som också ger utrymme för att stanna upp en stund. Ja, det är närvaron som gör oss lyckliga, något som jag bland annat läste om i boken Deep work. Jag jobbar i riktning mot frid med vetskapen att det allra bästa är att stanna upp för en stund.

Funderar rätt mycket på att vi lever i ett “sen”-perspektiv, att vi ska vara på en viss plats i livet och då är det helt plötsligt på sin plats och säga att ja, jag nådde målet. Men är det inte lite hårt att alltid behöva jobba för det? Det vore så fint att kunna känna något positivt här och nu, utan att tänka på “sen”. Vad vill du känna nu? Jag använder mig av övningen “en lättnadens suck” och ägnar några sekunder till friden. Apropå bok och frid – jag märker att bokfriden inte alltid låter sig tämjas! Jag misstänker att en viss skrollning gör att min koncentration påverkats. Är inte alls förvånad om den här forskningen kring användning av sociala medier (DN).

frid och bild på äpple

Med det lilla vill jag önska dig en fin helg!

Emilia