FRILANSLIV. Sitter och känner mig sprängfylld av en grymt god smoothie från Brämhults – så där att jag undrar om det var en aning för mycket. Vem vet.

Innan dess: en vegetarisk lunch. God. Mättande. Kanske en aning för mycket där med.

Sen: jobb. Sitter här i december och pitchar idéer, för det kan ju vara så att jag säljer in något innan jul. Har haft mitt bästa frilansår hittills, och känner ingen press. Men det är riktigt roligt det jag gör: pitchar idéer till magasin, och går det bra så skriver jag om dem till artiklar. Passar mig dunder. Sen har jag en del andra uppdrag, som också handlar om skrivande. Då har jag nytta av att jag pluggat marknadsföring och ekonomi.

Så.

Fördelarna med att vara egen: du bestämmer när, var och hur rätt mycket. Du väljer själv när du jobbar och när du är ledig. Du kan hitta på idéer som går att förverkliga, på riktigt.

Nackdelarna: osäkerheten. Gillar du inte sälj, då kan det bli svårt. För mig har det tagit ett tag innan jag hittade rutinerna som funkar, och effektiva arbetssätt. När jag jobbar, då jobbar jag.

Något som hjälper mig är meditation. Ni kanske minns när jag tipsade om den här boken?