HÄLSA. Tiden är snart inne – du kanske är ledig ett tag? Julkarusellen går att skifta fart på, ja, det går till och med att stanna upp. Om du vill. Julen bjuder på tid för eftertanke – antingen att du aktivt sätter dig på en favoritplats och låter tankar komma och gå. Eller varför inte en promenad, där allt som heter lurar och telefon lämnas hemma. Den där tiden till eftertanke är viktig, oavsett högtid. En stund om dagen är eftersträvansvärt. Självkommunikation.

Några saker som kommit fram under lugn och ro för mig är:

1. Viljan att utvecklas. Att hitta nya kunskapsområden, eller saker som jag vill veta mer om, är häftigt. Jag följer en del personer på både LinkedIn och Instagram, och får ofta en boost. Men så lämnar jag det ibland därhän. Just nu är jag sugen på: (1) ta en wordpresskurs online (2) läsa boken Du, LinkedIn och karriären, skriven av Jackie Kothbauer, just nu erbjudande på boken via Bokus. Levereras i januari. (3) Stuva om lite i de erbjudanden som jag har i mitt företag. Nu är jag inne på brand journalism, eftersom det tangerar mitt område som Civilekonom och marknadsförare.

2. Lugn som ett mål i sig. Har aldrig tyckt att lugn och ro är onödigt. Tvärtom. Men! Det är inte alltid jag får till det. Men igår, när jag pysslade med etiketter till några julklappar, så fick jag en total känsla av lugn och fokus. Att jag snart har mediterat en stund varje dag i nästan 30 dagar gör mig också mer och mer medveten. Men jag tänker ofta på lugnet när jag får den där tiden för eftertanke. Som en prioritet före allt annat.

3. Planering. Som egen blir planeringen lite slarvig ibland – jag vet vad jag ska göra och jag får det gjort, men jag tror på struktur och lite klarare mål. För att lyckas. Så det är min utmaning framöver. För ett år sedan började med ett excelark för att hålla koll på mina kundkontakter, och det fungerar jättebra. Mitt företag kommer fortsätta med idéproduktion, men jag lägger som sagt in en ny riktning efter nyår.