HÄLSA & NYSTART. Att nystart är härligt, det kan jag hålla med om. Det ska vara kul med nystart, väcka något lustfyllt hos oss. Jag har tidigare skrivit om nyårslöften för 2015. Men det är lätt att tappa fokus och lika lätt som det kom till oss, lika lätt försvinner det. Vi har så mycket som vi vill göra – det finns så mycket roligt – tiden räcker inte riktigt till, eller hur? Tricket tror jag är medvetenhet.  Att varje dag fråga sig själv: vad är viktigast för mig just idag? och sätta det som prio 1 i den långa listan. Ställ frågan, fundera en stund, och agera.

Idag har det viktigaste för mig att komma ut och promenera – mental note: “komma ut och gå” – allt annat nedprioriterat. Efter frukost hade jag gärna legat kvar i soffan, där frukosten intogs, men då går jag lite på automatik, klär på mig varmt och sen ut. Sen bygger jag vidare på dagen efter det. Eftersom det blir mörkt snabbt fortfarande ser jag till att komma ut i god tid.

Nystart varje månad – varför? Ja, kanske just för att vi så lätt tappar bort oss själva i alla flöden omkring oss. Sätt små nystarter för varje månad – gläds åt att du hela månaden får göra just det som är viktigt för dig.

Januari – nystartstankar

Jobb. Ett alldeles speciellt fokus på mitt företagande. Excelarket är förberett i december, och jag vet vilka jag ska kontakta. Några dagar i nästa vecka kommer jag att sitta med idéverkstad för att formulera mina erbjudanden, som sedan ska ut till mina kunder. Så mitt jobb hamnar i fokus lite extra i januari.

Hälsa. Fortsätter med min vardagsmotion som jag nu fått ordning på ordentligt – är helt såld på promenader. Jag hoppas lite extra på den här tjejen – att vi kommer ut lite. Matlagning blir det en hel del (vi måste alla äta, som sagt). Och fokuset blir vegetariskt. Och fortsättning på min dagliga meditation, förstås.

Om du skulle sätta nystarter eller liknande för januari – vilka skulle det vara?