STRESSHANTERING. Otroligt frustrerande att skapa stress som inte behövs eller ens är adekvat. Jag är vid havet, där jag umgås med min familj och där vi fått besök av gammelmormor och gammelmorfar. Att lilleman får träffa dem är helt fantastiskt. Men mina egna ambitioner och tankar sätter verkligen käppar i hjulet. Tänker att det kan vara bra att blogga om det. Varför? Att sätta ord på ohållbara beteenden kanske hjälper mig. Och visar på dimensionen att vara människa. Jag skriver ofta om vikten att vila. Om hur jag ratar stress, premierar sömn, agerar yogini och är ett meditationsfreak. Och dessa saker stämmer väl överens med mina värderingar.

Så jag trycker på “restart”. Jag börjar om denna havsvistelse. Rensar cachen. Stresshanterar litegrann.

Här kommer min lista över hur jag tänker starta om. Jag vill:

  1. Lära mig konsten att ta dagen som den kommer.
  2. Vila en gång per dag med Yoga Nidra i lurarna.
  3. Springa och styrketräna på min favoritsträcka (mer om det senare).
  4. Skippa förväntansångesten. Helt O-N-Ö-D-I-G-T.
  5. Läsa en stund då och då. Om andan faller på. Se punkt 1.

Leva som jag lär helt enkelt.

Andra inlägg på liknande tema är

Ska man tvinga sig själv att vila?

De 5 vettigaste anledningarna till att vila

Det är i vilan som det händer

Hav med vacker himmel. Inlägg om stresshantering

 

Foto: C. Lind