VILA & HÄLSA. Vila är lite knepigt. För ärligt talat, det är lite torrt och trist, och hur nödvändigt är det? En annan lurig aspekt är att vilobehovet inte alltid ger sig till känna. Visst, du är lite trött och så, men det finns krafter kvar, varför inte använda dem?

Min egen erfarenhet de senaste dagarna vittnar att vilan är en riktigt bra investering – oavsett om du är förälder, egenföretagare eller människa i största allmänhet. Jag har lagt till vila på eftermiddagarna, runt 14.00. Precis innan jag går och lägger mig tänker jag ofta: äh, jag skulle nog kunna vara igång ett tag till.

Så lägger jag mig. Sätter på meditationsappen eller Yoga Nidra via Spotify. Bökar runt lite, sträcker på mig. Och där kommer den: tröttheten. Det är först när jag slappnar av ordentligt som kroppen säger: du behöver det här, du behöver vila.

Så ge vilan utrymme att finnas. Det är svårt – men jag har nu förstått essensen: när jag slappnar av, och verkligen låter kroppen kommunicera: då berättar den för mig vad jag behöver. Så ja, att “tvinga” sig själv att vila är inte alls dumt!

Är du nyfiken på Yoga Nidra? Jag har bloggat om det här. Resonerar även där om vikten av att vila.