STRESS & HÄLSA. Morgonen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Stressnivån hamnade på max och jag kände mig riktigt låst. Lite ovant, jag brukar kunna släppa stressen och lösa det mesta genom distans och perspektivbyte. Som tur är har jag hjärtat vid min sida och lösningen blev att skicka ut mig på en promenad och första stoppet blev en fika på trevligt café. Och lösningen kom till mig, stressen rann av mig.

Några råd på vägen när det kniper:

> prata med en vän. Få distans. Det löser sig oftast, ibland på oanade sätt.

> ändra fokus. Gör något helt annat. Jag tillämpade mindfulness på promenaden idag: har totalt snöat in på det här med snygga husfasader. Eller kollar in de vackraste björkarna (mitt favoritträd).

> hitta något som gör dig glad igen. På inrådan av min vän Asia läser jag boken The Life-changing Magic of Tidying. En bok om…städning! Jag har precis börjat, och jag läser den polska översättningen, och jag känner redan lite glädje att få perspektiv och inspiration till lite mer ordning. Och vad kul det är att läsa på polska – annorlunda, men som sagt: kul!

husfasader

Husfasader – min senaste obsession!