Målbilder. Pratas om i idrottssammanhang, livet i stort och på din arbetsplats. Men jag tänker mig en Nubild istället. Vad vill jag uppleva nu? Med den tanken går jag snart in i maj månad. Ännu en nystart, och mina första fyra kan sammanfattas med ordet Medvetenhet. Det är många saker som jag behöver bli bättre på. Men är det något jag är, så är det medveten. På gott och ont. Jag vill vara Downshifting-gudinna, men precis som många andra tycker jag att det är kul med utveckling och utmaningar. Att lära sig något nytt är ju fantastiskt roligt, och i mitt frilansliv är det som att gå på kurs dagligen. Men som ett återkommande mantra, blir det ändå oftast Lugnet som jag saknar, och som jag skapar.

3 bästa tipsen för Lugn & Ro

1. Gå riktigt långt. Jag snackar minst en mil. Och sätt dig sedan på närmsta bänk. Ät ett mellanmål. Och där någonstans har du öppnat upp för lugnet. Jag gjorde senast i förra veckan en Gröna Linjen vandring tillsammans med min bästa vän Sven. Vi gick så nära tunnelbanans gröna linje, från Farsta Strand, mot Skogskyrkogården och sedan svängde vi av mot Sockenplan. Bänken stod där i en busskur och väntade på oss.

2. Bestäm dig för en lugn stund under kvällen. Skriv dagbok eller läs en bok. Jag är just nu nyfiken på Maja-Stina som släpper boken Jag bara tvingar mig lite.

3.  Planera. Se över kommande vecka, bestäm dig för vad du ska göra, gärna i lagom omfång, och tillåt dig sedan att vara nöjd. Kör enligt planering, och forcera sedan inte att göra mer. Är du klar – så är du klar. Gå ifrån att vara prestationsprinsessa/prins till en vilo-guru!

Björk och fågelholk
Ut och gå
Två på promenad
Kvällars ljus

 

Här kan du läsa om min nystart i februari, mars och april.