Det händer saker där uppe i pallet. När man yogar eller mediterar (eller för den delen tränar hårt). Och jag tänker att vår hjärna längtar efter just dessa stunder, för att de gör gott och de gör oss mer rustade för allt det andra. Livet.

Under en period av mitt liv, rätt nyligen, kom jag i kontakt med meditation, bön och yoga. Och det har betytt mycket för mig, då jag tidigare mött svårigheter som jag inte har vetat hur jag skulle bemöta. Men! Det finns tillfällen då meditation inte fungerar, för att vi har för mycket ångest eller oro. Det biter inte riktigt och försöken till meditation stressar snarare än att lugna ner. Så det gäller att hitta rätt.

Vi, hjärtat och jag, funderar på att gå på meditationskurs ihop. För det kan nog berika livet. Jag har i en av mina tidigare artiklar intervjuat skådespelaren Pia Johansson, och för henne ligger meditationen nära hjärtat. Det finns saker att lära och att hämta.

Det har också forskats kring meditation, mindfulness och hjärntrötthet. Bland annat kan man läsa om det här.

 

Yogapass på Eggeby Gårds Hälsodag 2014, 11 maj.
Yogapass på Eggeby Gårds Hälsodag 2014, 11 maj.
Hälsodag Eggeby Gård 2014
Dans skapar också ett lugn

 

Foto: C. Lind