SOMMAR & LEDIG. Att vara flexibel och samtidigt ta semester är en svår nöt att knäcka. Mitt frilansande är hur kul som helst just nu, men samtidigt så frågar både hjärna och kropp: snart stopp eller hur? Och jag svarar lite trevande, jo, jag ska bara… Därför blir det extra viktigt för mig att formulera mål kring min sommar. Är ni med på det? För gör jag inte det är risken att jag småjobbar lite hela tiden. Vilket jag inte vill, helt ärligt.

Så. När jag läste denna lista hos Annie, Runnerslove, där hon dessutom blivit inspirerad av Bucket Life och Lanttolife så kan jag ju inte motstå att göra någon form av planering. I en lista!

10 saker jag ska göra i sommar

 1. Sätta ett datum där frilanskontoret stänger i några veckor.
 2. Bada. I någon form, och det ska inte vara bara i badkaret. Jag har gått runt Rudan för någon dag sen, och ja, det lockade faktiskt. Jag tänker kvällsdopp. Jag tänker att jag gärna är ensam.
  sommar - bild från Rudan i Haninge vatten
 3. Läsa. Jag tror den punkten är med på varje sommarlista som jag gör. . För att checka kan du läsa Sommarlistan i bilder (10 st). Just nu läser jag Känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren. Men jag har även varit en sväng på biblioteket och bland annat lånat Digital succé av Frida Boisen.
 4. Packa. Så tråkigt tänker kanske du? Jag med, till viss del. Men jag är inne i rensarmode, så det innebär förmodligen att jag inte behöver packa särskilt mycket alls (vi får se hur det blir). Vi flyttar snart till ett parhus, jag är nervös och den del av mig som är otrygg skriker Stopp och belägg. Så kan det vara ibland.
 5. Träna. Jag siktar på konditionsträning, förhoppningsvis tar jag mig ut en hel del. Förra sommaren var jag inne på det här med intervaller med barnvagn, något liknande skulle faktiskt inte vara helt fel! Den senaste tiden så tränar jag för hjärnans skull. Det innebär minst tre pass i veckan konditionsträning 30-45 minuter per gång.

  Träna ute i sommaren. Här ett tvättställ som kan användas som redskap för styrka
  Redskap för utomhusträning
 6. Sitta på balkongen och meditera, läsa eller skriva. Det är en viktig punkt för mig. Oron och ångesten har ökat på senare tid och jag behöver ta hand om den.
 7. Bryta vardagen. Det betyder att jag vill att den ska se lite annorlunda ut. Jag behöver vardagsmiljöombyte.
 8. Se några nya platser i närområdet. Även om jag älskar Tyresta Nationalpark, så tror jag min hjärna skulle må bra av lite nytt.
 9. Vänner. Det är inte helt lätt att få till ett socialt umgänge när man har en liten en. För jag blir trött och orken tryter. Men jag vet att relationer helar, och det vill jag liksom använda mig av. Det är roligt också, förstås! I den här punkten vill jag också skriva in min käresta. Han som gör att allt fungerar här hemma. Han som vet precis vad jag behöver. Jag hoppas att vi kan få till en bio ihop. Jag anropar mormor helt enkelt.

  Sommar - ge tid åt vänner och familj. Bild på Emilia och hennes son
  Relationer i fokus
 10. Fortsätta att leva det enkla livet. För mig är enkelhet rikedom. Och senast igår pratade jag med en vän och hon använde uttrycket “tömma cachen” – då i termer av meditation. Men jag tror jag vill tömma mer än så, för att skapa utrymme både inåt och utåt. Jag började med mitt shoppingfria år 2016 och det fortlöper och sen vill jag ha så få saker som möjligt. Att inte shoppa har varit bra, även om jag numera shoppar fina presenter istället (man får göra vad man kan när man inte får!) men jag vill utröna ännu mer. Minimalism i huvudet och hemmet tror jag är nyttigt.

Vad ska du göra i sommar?