digitalfri weekend bild på mörk väg

Här kommer tips på läsning som berört mig på senare tid!

För barn. Utan omskrivelse. Rakt på.

Elaine Eksvärd har en drivkraft som jag sällan skådat. Hon är en sann barnrättskämpe och hon vet vad hon vill. Anledningen är att hon själv varit drabbad. Hennes inlägg på Facebook är ofta svåra att ta in och jag läser inte allt. Jag är däremot ett vittne – det finns barn som far riktigt illa och hon har visat det så tydligt att det smärtar VARJE dag när tankarna passerar mitt medvetna. Att barns värde, integritet och kroppar används gör mig så arg att knogarna vitnar. Jag är inte i närheten av Elaines engagemang, men jag hoppas kunna bidra på något sätt.

Leva med mer passion?

Boken Passionskoden av Eva Sanner. Jag är inte klar än, men boken passar mig bra. Den handlar om att leva passionerat, där det finns saker vi kan göra på alla livsområden. Den boken hoppas jag kunna läsa ut under min digitala detox! Eva föreläste på Allt för hälsan, och jag hoppas kunna möta henne i något sammanhang.

Grön rehab?

Tänk att det i framtiden kanske kan finnas grön rehabilitering. Jag fick en artikel skickad till mig som jag läste med stort intresse. “Finns det hälsosam natur?”. Jag tänker att det är inte så konstigt att jag ränner ute så mycket som jag gör!

Vi ses i nästa vecka!

Emilia