En vecka till att lägga bakom sig i det här livet som jag skapat. Frilanslivet. Med ledorden flexibilitet ansluter också friheten och valfriheten. Det ligger både trygghet och risk i den ekvationen. Trygghet: för att jag själv lägger schemat. Har man skitdagar är egenbossandet helt enkelt outstanding. Risk: för att jag måste dra in stålars. Varje månad. Året om.

Alla dagar är lika för mig.

Lika roliga. (Lika jobbiga?). Måndag som söndag. Jag har inga problem med att ta igen jobb på helgen. Och att slippa lämna på förskolan med dålig eftersmak av stress är typ den största vinsten för mig just nu. Jag är inte skapad för att skynda mig någonstans på morgonen. Har aldrig varit. Kommer aldrig bli. Helt okej för mig. Vi tar det lugnt på morgonen jag och lilleman. Käkar frukost. Kollar på Alfons. Borstar tänder. D-droppar. Och sen går vi tillsammans till förskolan. Skiter i vagnen och tar den tid som behövs för att komma fram. Inspirationen kommer från GEN-PEP som bland annat strävar efter att barn och unga ska röra på sig mer i vardagen. Det påverkar hela hälsan – och det vill jag vara med och skapa förutsättningar för i min familj.

Veckan som varit – frilansliv måndag till fredag

> Måndagspeppen. Möte på temat webbkurser – som jag numera är med och bygger åt kund. Temat: content marketing. Gillar konceptet webbkurser och att vara med i skapandeprocessen känns riktigt roligt. Tänker att jag utökar mina tjänster, kompetens och dessutom hänger jag med i utvecklingen!

> Tisdagsknas. Vaknade med en oroskänsla. Något som inte riktigt kändes bra. Kunde inte sätta fingret på det. Det blev inte många knop här: och det är helt i enlighet med min affärsmodell: stay calm and be professionell. Alltså: det löser sig!

frilansliv sitta i trevliga miljöer
Efter mötet: lunch på Carolas Eko

> Onsdagskreativiteten. Nykundsmöte som kändes toppenbra. Inser också att det finns saker jag vill utveckla, kompetensmässigt. Men framför allt: att mitt businesstänk fungerar bra och att mötet gav mersmak. Vi kör igång i mitten av februari.

> Torsdagsgroove i köket. Jag har ett receptjobb som jag arbetar med. Det innebar en snabbvisit hos Ica Maxi Haninge för inhandling av ingredienser. Sen: matlagning (picklat rödlök för första gången!), fotografering. Sen kom backlashen: jag totaldäckade på eftermiddagen. Lyckades hämta lilleman. Vi stannade en stund ute. Sa jag att frisk luft är bra skit?

frilansliv jag lagar recept

> Fredagsmys. Ha – vilken fredag. Förskolan var stängd så jag, lilleman och mormor drog till Tyresta. Det var kallt men en timme hann vi vara på plats. Naturum är favoritplatsen, förutom att vara ute. Sen somnade både mormor och A medan jag smög ut. Återigen: en knaskänsla som behövde korrigeras. Det blev en timme på gymmet på SATS vid Medis. Jag har helt snöat in på rörlighetsträning och mjuka rörelser. Men det blev även styrka – axlar och ben. Mycket stretch och uppmjukning. Kände mig riktigt vuxen.

Sen: bästa teammötet med Influencers of Sweden.

Efter Workation i Åre har det hänt saker. Jag jobbar nu tillsammans med Linda med fokus på införsäljning inom olika områden. Jag är peppad till tusen och det som gör mig så förbaskat glad: jag tror verkligen på Influencers of Sweden. Det är liksom så bra timing och det finns otroligt många fina möjligheter där influencers får hamna i fokus. Både som yrkesgrupp och också som professionella yrkesutövare. Teammötet höll på som bäst på fredagseftermiddagen mellan 15-17 och sedan körde vi lite pimpning av det nya kontoret. Pizza och vegansk dricka stod på min meny. Bra kväll helt enkelt! Också kul att träffa Oskar, som också han ska jobba med sälj! Med i teamet är också Alejandra – hon blir vår projektledare/ordning-och-reda-person. Om du är intresserad av hållbart smink och på Alejandra – kika in på hennes blogg!

Promenaden hem var grädden på moset. Numera är jag stolt ägare av Fitbit (maken köpte i födelsedagspresent) och jag är galen i att samla steg osv.

frilansliv bli kreativ av att gå promenad

Nu helg. I vilans tecken.