Det blir så himla präktigt, men ok vi kör ändå. Jag är typen som har lärt mig att älska vardagsmotion. Eller åtminstone har jag planterat ett inneboende alarm som säger mig att jag behöver röra på mig. Häromdagen kom jag på hur det faktiskt hänger ihop med träningen – och sa bland annat därför upp mitt SATS-kort i förrgår.

Så jag kör mina 10 000 steg om dagen. Det är lägstanivå (ja, det händer att jag också landar på 4000 steg, men inte särskilt ofta) och det är vad jag vill ge mig själv i hälsopresent. Det är en slags investering i både nulägeshälsa men också framtida hälsa. I min önskade värld vill jag verkligen få till pulshöjande träning efter att ha läst den här boken. Och jag tänker att det är inte omöjligt. Småsprang i förra veckan, och kan göra det denna vecka likaså. Öppna dörren och kör.

Det blir lite fånigt ibland, när fitbiten säger att jag har 900 steg till målet. Så igår sprang jag mellan sovrummet och övre hallen fram och tillbaka tills manicken vibrerade vid 10000. Det knasiga? Att jag faktiskt blev lite andfådd och pulsen gick upp.

Men det är inte så att jag badar i tid. Jag har saker precis som alla andra, och jag har en familj som jag vill spendera tid med. Här kommer en lista på saker jag inte gör. Anledningen? Yes, för att kunna gå ut när jag känner och vill.

Följ mig gärna på bloglovin!

5 saker jag inte gör

> Jag städar inte särskilt ofta. Vi håller det hyfsat i kanterna, och badrummen får sig en omgång då och då. Maken dammsuger och håller ordning i köket. Jag tvättar (mer om det nedan). Är inte särskilt bekymrad över dammråttor – men däremot ligger det i pipen att rensa bort saker. Inspireras bland annat av den här tjejens inlägg: 22 saker du kan börja med att rensa ut.

> Jag tvättar inte så ofta. Hur jag menar då? Jag batchar – det vill säga jag tvättar mycket på en och samma gång. Ofta åker jag iväg till min svärmor och kör några maskiner. Jag älskar att batcha! Det gör att jag inte håller på med den där maskinen hela tiden (vilket har varit fallet förut). En bra bok på temat är 4 timmars arbetsvecka.

> Jag arbetar lagom. Och jag är också sugen på att arbeta mer fokuserat. Men hur som. Jag värdesätter den där vardagsmotionen så pass att arbete får stå tillbaka. Eller så här: jag säljer in lagom mängd jobb (är som bekant frilans) som jag vet att jag kan hantera.

> Sociala saker har fått stå tillbaka. Eller så umgås vi i gående form! Jag tackar oftast nej till events och liknande. Helgerna är nästan alltid tomma. Att ha utrymme i kalendern är det bästa jag (och mina promenader) vet.

> Jag shoppar inte. I och för sig samlar man steg, men det man också gör är att spendera pengar. Pengar är tid. Pengar ska tjänas in. Min lösning kan du läsa om i inlägget Därför fortsätter jag med köpstopp 2017 (ett år till).

Gör du något för att välja hälsa?

Vill du läsa mer av mig? Passa på att följa mig på bloglovin!