I höstas påbörjade jag matsvinns-jakten. Det var en omställning som både var rolig och utmanande. Du ska inte stressa när du förändrar något. I tell you! Jag har känt mig upprymd, förvånad, ledsen och inspirerad. Jag har lärt mig mycket och framför allt är jag stolt.

juice som hälls på frukt och grönsaker som ligger i en skål. att vara svinnsmart är temat

Idag är jakten på matsvinn en vana. Vi gör rätt saker för att minska vårt avtryck. För matsvinn är inte bara slöseri på resurser, maten har ju i sin tur krävt resurser. Jag skrev att jag är stolt, och det är jag. För att jag gav mig tiden att förändra. Tid är också det som kommer avgöra hur vi hanterar klimatfrågan. Men jag tror att om vi adderar glädje till förändringen, så kommer det gå lättare. Eller hur?

Mina flöden på sociala medier är all about kunskap och inspiration (ja faktiskt!) inför den utmaning som vi står inför. Här kommer några tips på konton på Instagram som jag tycker du ska följa.

Resan mot ett fossilfritt liv

Klimatpsykologerna

Hållbar profil

mixa frukt och grönt som ligger i en bunke, det ska bli fruktglass som jag fryser. Inlägget handlar om att vara svinnsmart


Bilderna är från min senaste rejd där jag tog hand om all frukt och grönt som sjöng på sista versen. Vad jag gör av dem? Glass!