Ute har vi en av de gråare dagarna i januari. Jag har landat mjukt i sängen den senaste tiden, med halsont och snorig näsa. Lyssnar lite på musik och kollar på Youtube-klipp med Jonna Jinton. Lyckades slänga ihop en vegolunch till familjen, men sen var orken slut. Däremot finns det alltid ork för att dricka te, har ofta en termos fylld på sängbordet.

Längtar efter att lära mig något nytt, det skulle kunna vara

  • Nya vegetariska rätter och jag pratar en del vegoalternativ med min man. Det finns idag mycket att välja på: vego är mer poppis än någonsin. Det läste jag bland annat i Vegobarometern.
  • Använda min kamera på riktigt, den har legat orörd flera månader nu. Läsa instruktionsboken kan vara rätt väg att gå! Underbara Clara har en fotoutmaning som heter #fångafebruari – den tror jag på!
  • Laga hål i kläder. Jag tror dessutom att det är meditativt. Jag skulle behöva laga min jacka och sy upp lite på min sons overall. Det är dubbelt, jag både ser fram emot att vara lite hands-on och känner samtidigt att jag skjutit upp det alldeles för länge. Uppdaterat! Har fixat sonens overall och lagat min jacka – jädrar vad nöjd jag är!
  • Sova lite bättre. Ja, så behöver jag se på det, att lära mig sova. Jag blev väldigt frustrerad när sömnsvårigheterna knackade på min dörr förra året. Jag som är experten på att ta det lugnt, jobba lagom, blev ändå drabbad. Det gäller att hitta tillbaka till acceptans och till den viktiga sömnen. Det är svårt, men jag är också envis.
  • Skriva mer om klimat och miljö som en del av mitt arbete. Det betyder att omvärldsbevakning kommer ligga på att-göra-listan.

Mitt ord för februari?

Om januari handlade om att landa mjukt, så är februari en tid för att vara nöjd. Utmaningen går ut på att jag ska bestämma vad som ska göra mig nöjd under dagen. Varför? För jag tror att vi många gånger sätter för höga mål och blir missnöjda om vi inte checkar av alla våra viljor. Jag testade igår och det funkade bra – mitt lagningsprojekt med overall och jacka fick bli mina nöjd-utmaningar och jag gillade det. Det är ett snällt sätt mot en övertrött hjärna att sätta ribban lite längre. Många av budskapen därute handlar om “maxa” och det kan säkert passa en del. Men jag väljer en lugnare väg.

Har du någon målsättning eller riktning för februari?

Tack för att du läser/
Emilia