Det är snart bara någon timme kvar tills ett nytt år. “Tid som tid” tänker jag och lägger egentligen inte vikt vid att ny tid kommer. Men jag vill gärna lämna och stänga 2023. Det var året då allt vände men resan dit var oerhört svårmanövrerad och skrämmande stundtals. “Hur gjorde du då?” Den frågan kommer jag inte kunna besvara, för det går inte att fånga med ord. Och det är inte första gången det blivit så här. Så jag tar det varsamt och går in i 2024 med ordet “återhållsam”. Skrev nyligen det här inlägget på temat vad som är viktigt. Egentligen är det ett inlägg jag kunde ha skrivit för 20 år sen, för allt stämmer in. Det basala. Det enkla. Det långsamma. (Long story short – jag blev sjuk av stress 2021)

Jag vill önska dig något. Men vad? Vill inte snurra in i något floskligt eller svårtillgängligt. Peppigt eller provocerande. Nej, vad skulle det kunna vara. Något. Vad behöver du? Det är kanske frågan vi behöver ställa till varandra. Ofta. Oftare. Om jag kunde ge dig något så skulle det vara reflektion. Om så för en stund.

En övning som följt med mig sedan några månader tillbaka är att sträcka ut armarna åt var sitt håll och hålla dem uppe så i tre minuter. Andas in på fyra, andas ut på fyra, räkna tre gånger till sextio på det sättet. In 1…2…3…4, ut 5…6…..7…..8. osv. Det skapar anspänning som en väg till avspänning.

Jag skrev att jag vill stänga 2023. Men jag kommer behöva öppna året igen, för att få perspektiv. Inte bara lämna allt, utan se det som faktiskt var. För minnets skull, för min egen skull. Men visst är det lockande med ett nytt blad, och jag kommer bada lite i nyårskänslan. För den är positiv, den är nyfiken, den vill putta mig framåt. Och då står jag där med mitt återhållsamma löfte och tänker: det blev bra, till slut. Och jag vandrar just nu återhämtningens väg, där frid och lugn är mina mål. Att få sova. Att få läsa! Skriva, såklart.

Sen är jag så glad över gruppen på Facebook – alla som är med och bidrar med sina tankar om köpfritt år 2024. Det är så fint att vi stöttar, frågar, leder, och svarar. Till dig som söker inspiration för regler till ett köpstopp 2024, kika in här. Till dig som vill se liven från den 28 december på temat köpfritt för 2024, här är länken.

Tack för att ni hänger med här på bloggen också – trots det utmattade läget har jag bloggat under 2021, 2022 och 2023. Om jag är envis? Ja, det draget känns igen ja 🙂

Ta hand om dig! Kram / Emilia

Emilia regler köpstopp 2024 inspiration

Vad behöver vi 2024? Vi behöver en mer medmänsklig värld. På det personliga planet tror jag många önskar frid i sinne, mer hälsa och hållbarhet. Det där snurrande ekorrhjulet tror jag är passé sedan länge. Normerna har däremot inte riktigt hängt med. Som plåster som inte låter sig dras av ligger kraven kvar. Pengar, livsstilar att upprätthålla. Jag blir trött bara jag tänker på det. Men också övertygad om att vi har möjlighet att förändra oss. Förändra världen. Det går inte att inte påverkas det som sker utanför oss. Nära och långt bort. Vi behöver både zooma in och se verkligheten för vad den är men också, zooma ut för att hämta kraft, hämta näring. Balans, du vet. Och med de orden lämnar jag 2023.