Tricky stuff det här med livet. Någonstans strävar vi efter meningsfullhet (för lyckan varar alldeles för kort) men gör också saker helt utan mål och mening. Eller så vet vi inte varför vi gör som vi gör. Sådana frågor har intresserat mig länge, och därför läser jag boken Meningen med hela skiten med nyfiket sinne. Nina Åkestam skriver om hur viktigt det kan vara att faktiskt svara på frågan varför. Kanske ska den ställas isolerat så att du kan svara utefter dig själv, men jag tänker att vi hela tiden befinner oss i ett jämförelsens vakuum (eller hur är det med det egentligen?). De saker som du tycker är viktiga, utgår de ifrån dig? Eller någon annanstans ifrån? Och att vi påverkas och formas är ju egentligen självklart.

Jag tänker att de erfarenheter som vi gör med tiden, som är helt och hållet våra egna (och även reaktionerna på det som händer omkring oss), påverkar de senare valen, och gör även att vissa saker är viktiga för mig, men inte för dig.

Valet att ligga och läsa bok efter bok är enkelt just nu. Jag behöver vila. Ny kraft ska ansamlas. Jag är dundersugen på att träna, men jag är försiktig även där. Det blir träning, men på ett nytt sätt, anpassat efter vad jag behöver. Skitsvårt. I am a doer. Men är det något jag vill bli utomordentligt bra på så är det återhämtning.

 

En Emilia dricker kaffe