Det här receptet har jag fått från Kanjagkandu-bloggen – jag fann det extra intressant eftersom jag själv har slutat med gluten (även om jag fuskar ibland. Kanelbulle liksom). Jag har ändrat litegrann i receptet, utefter vad jag har haft hemma. Bland annat har jag fyllt det med fänkål och päron.
Ingredienser
4 eko ägg
200 g philadelfiaost
3 msk havregryn
2 msk psylliumfröskal
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mandelmjöl
½ fänkål
1 ekologiskt päron
2 msk kokosolja
Pumpakärnor
Solroskärnor
Vispa äggen poröst, och vispa sedan i philadelfiaosten. Salta. I med de torra ingredienserna. Skär fänkålen och päronen i mindre bitar – stek lite lätt i kokosolja. Blanda i smeten. Lägg ut den på ett bakplåtspapper på plåt. Ha över lite pumpakärnor och solroskärnor. In i ugnen på 175-180 grader – kolla så att den inte får för mycket färg – då kan du lägga ett bakplåtspapper över.
Jag äter mina med lax och kesella (blandat, med peppar & salt) – men varför inte avokado eller något annat smarrigt?
3 Comments
Mums, det här ska jag prova! Jag har själv nyligen kommit på att jag mår bättre utan gluten, så jag gör som du: undviker för det mesta men fuskar ibland 🙂
Så gott med fänkål i! Det måste jag prova 🙂
Pingback: Hirsbröd, mitt bästa glutenfria recept!