Jag har lagt upp recept på kikärtsbiffar förr, men jag gör det igen – med ett något mer utvecklat recept. Det var ett önskemål från en Instagramföljare. Vill du följa mig? Leta reda på enemilia.se!

Då kör vi! Receptet gäller för två personer, men kikärtsbiffarna räcker även till en lunch dagen efter, då gör du bara lite dagsfärsk sallad till.

Kikärtsbiffar, ingredienser

380 gram kokta kikärtor, eko

2 medelstora morötter, eko

1-2 vitlöksklyftor

1 ägg, eko

Kryddor: curry, örtsalt, peppar

0,5 dl sesamfrön

0,5-1 dl bovetemjöl

Sås

Mild yoghurt, eko, 2 dl

Sweet chili sås, 5 msk

Salt & peppar

 

Sallad

Spenat, 3 nävar

Ruccola, 2 nävar

10 st feferonis

5 små tomater

1/4 rödlök

 

Dressing

1 dl olivolja

5 msk balsamvinäger

1 msk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

Kryddor: örtsalt, peppar, franska örter eller liknande, timjan

 

Så gör du:

Riv morötterna fint på rivjärn. Lägg kikärtorna i en matberedare och mixa. Lägg till morötter och vitlök i matberedaren. Vispa ägget med kryddorna och lägg även detta i mixern. Mixa allt tillsammans och lägg sedan över röran i en separat skål. Blanda i sesamfrön och bovetemjöl. Röran får inte vara för blöt. Forma små “biffar”, ganska platta, och stek dem sedan långsamt i olivolja på medelvärme, på båda sidor. Under tiden kan du förbereda salladen: skölj spenat och ruccola ordentligt, placera på två tallrikar. Skär tomater, feferoni och lök, lägg ovanpå på salladerna. Dressingen: blanda alla ingredienserna och kryddorna, pressa i vitlöken. Häll över salladen. Sås till kikärtsbiffarna: blanda yoghurt med salt och peppar och sweet chili sås.

Servera och njut!

kikärtsbiffar med sallad 2