JOBB. Tid, effektivitet, kreativitet – jag tror det hänger ihop med hälsa. Hur? Om vi känner att tiden räcker till, då motar vi stress i grind. Känslan av effektivitet är en positiv – din investerade tid ger resultat! Kreativitet och meningsfullhet hänger tätt samman – också viktigt, för själen om inte annat. Ett inlägg på Driva-eget skriver om vikten av att starta (företags)dagen på ett bra sätt – och det konceptet köper jag!

Det jag inte köper är att vi ska vara på bästa jobbhumör 8 timmar per dag, så som verkligheten ser ut för många. Mycket ska bli gjort, och timmarna verkar vara väl behövda. Ja, många upplever också tidsbrist.

Där tror jag det är viktigt att tänka till. Innan. Vad är det som ska bli gjort? Hur lång tid vill jag lägga på det? Vad behöver jag inte göra? Den här typen av kontroll tror jag är positiv för våra hjärnor och för det jobb som vi utför. Jag gör gärna en koppling till mental hälsa. Stirra dig inte blind på antalet timmar, utan på vad du faktiskt gör för att ta dig framåt. Det beror förstås på typen av jobb som vi har, för det ser ju olika ut.

Kan du anpassa tiderna på ditt jobb? Vad gör du för att hålla dig alert?

Idag träffade jag fina frilanskolleger: Maja-Stina och Matilda – en dejt som gjorde att jag laddade med energi och skönt att få dela erfarenheter. Tjoff så hade tre timmar försvunnit – väl investerade!